İşgalden kurtarılan Şuşa için uluslararası tanıtım kampanyası başladı

Azerbaycan'da gençler işgalden kurtarılan Şuşa şehrinin 2021 yılında Türk Dünyası Ülkelerinin Gençlik Başkenti ilan edilmesi için uluslararası bir kampanya başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2020 17:55 GÜNCELLEME 20.11.2020 17:55 DÜNYA
İşgalden kurtarılan Şuşa için uluslararası tanıtım kampanyası başladı
İşgalden kurtarılan Şuşa için uluslararası tanıtım kampanyası başladı

Azerbaycan'da işgalden kurtarılan Şuşa, Türk medeniyetinin, kültürünün, sanatının kalbi olarak adlandırılıyor. Şuşa'nın bu önemine yönelik Azerbaycanlı gençlerden hükümet ile iş birliği içerisinde çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında önümüzdeki yıl Şuşa şehrinin Türk Dünyası Ülkelerinin Gençlik Başkenti ilan edilmesi planlanıyor.

 

 

"ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI"

Azerbaycan Islahatçı Gençler Birliğinin Başkanı Ferit Şahbazlı konuyla ilgili açıklama yapatı. "Cumhurbaşkanı, Başkomutan İlham Aliyev'in liderliğindeki Azerbaycan Ordusu 30 yıldır işgal altındaki Azerbaycan topraklarını işgalden kurtardı" diyen Şahbazlı şunları söyledi.

 

 

“Kurtarılan topraklarımız arasında sadece Azerbaycan'ın değil, tüm Türk dünyasının kültür merkezlerinden olan tarihi Şuşa şehri de var. Bu 30 yılda Şuşanın yalnız toprakları degil, tarihi ve kültürel mirası da ermeni işgalı altında kalmışdır. Şu anda diğer işgal edilmiş topraklar gibi devletimiz Şuşa'da da gerekli altyapının yanı sıra, tarihi ve kültürel mirası restore etmek için önemli adımlar atmaya başladı".

ZİYARET İÇİN BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLİYOR

Şahbazlı, Şuşa'nın kurtuluşundan sonra dünyanın her yerinden insanların, özellikle de gençlerin, bu kenti ziyaret etmeye ve tarihi ve kültürel mirasını tanımaya büyük ilgi gösterdiğini söyledi:

“Azerbaycan İslahatçı Gençler Birliği olarak, Şuşa ve Karabağ'ın tarihi mirasını dünyaya tanıtmak, Ermenistanın burada tarihi mimarlık abidelerimize karşı yapdığı barbarlığı dünyaya duyurmak, aynı zamanda bu şehri Türk Dünyası gençlerinin en çok ziyaret etdiği kentler sırasına çıkarmak içim yurtdışındaki ortak tarafdaş kuruluşlarla birlikte Şuşa'yı 2021 yılında Türk Dünyasının Gençlik Başkenti ilan etmek için uluslararası bir kampanya başlattık.

Bu girişim, Türkiye başta olmakla, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençleri ve diğer Türk dili konuşan toplulukların genç liderleri tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

ŞUŞA'NIN TANITIMI İÇİN PROGRAMAR DÜZENLENECEK

Şuşa şehrinin 2021 yılı Türk Dünyası Ülkelerinin Gençlik Başkenti ilan edilmesi için başlatılan uluslararası kampanya çerçevesinde Türk dünyasından gençler, bu şehri ziyaret edecek. Şehirde bilimsel konferanslar, spor ve müzik yarışmaları düzenlenecek. Türk dünyası gençlerine Ermenistanın tarihi kentimize yaptığı vandalizm, Şuşa'nın tarihi ve kültürel mirası hakkında geniş bilgiler verilecek.

Ferit Şahbazlı bildirdi ki, kampanyanın Organizasyon Komitesinin kuruldu ve  ilgili devlet kurumları ve uluslararası kuruluşlarla birge faaliyyet başlayacaktır.

YORUMLAR 1
  • güzel gelişme 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan çok akıllıca hamleler yapıyor. Takdir etmek lazım. Birde Aliyevi beğenmezler. Gayet başarılı bir yönetici.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR