Putin için çok ciddi iddia! Ne Kovid-19 ne Parkinson, acil ameliyat oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde öksürük krizine girmesi "acaba korona mı oldu?" sorularını akıllara getirmiş, ancak Kremlin'den yapılan açıklama ile bu gelişme yalanlanmıştı. İngiliz basınına konuşan Rus muhalif Valeri Dimitriyeviç Solovey, Putin'in ne Parkinson ne de Kovid-19 olduğunu söyledi ve Rus liderin şubat ayında acil bir kanser ameliyatı geçirdiğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2020 09:59 GÜNCELLEME 14.01.2021 15:36 DÜNYA
Putin için çok ciddi iddia! Ne Kovid-19 ne Parkinson, acil ameliyat oldu
Putin için çok ciddi iddia! Ne Kovid-19 ne Parkinson, acil ameliyat oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şubat ayında kanser ameliyatı olduğu öne sürüldü. Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde Halkla İlişkiler Departmanı'nın başındayken üniversite yönetiminin talebi üzerine Haziran 2019'da görevinden istifa eden Valeri Dimitriyeviç Solovey, iddiasını "karar mekanizmasının merkezindeki" kaynaklara dayandırdı. İsmi belirtilmeyen bir diğer kaynak ise, Putin'in şubat ayında karın bölgesinden ameliyat olduğunu öne sürdü.

 

PARKİNSON OLDUĞU ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Ses getiren bu haber, Putin'in Parkinson olduğuna yönelik iddiadan iki hafta sonra gündeme geldi. Kremlin, Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamış ve Rus liderin gayet sağlıklı olduğunu duyurmuştu.

 

GÖREVİ KIZINA BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜŞ

Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı haberlerinin de kahramanı olan Valeri Solovey, Rus liderin sağlık problemleri nedeniyle ocak ayında görevi bırakmayı ve halefi olarak da kızı Katerina Tikhonova'yı düşündüğünü öne sürüyor.

"BU KEZ ÇOK DAHA CİDDİ"

Putin'in sağlık durumuyla ilgili konuşan Solovey, "Biri nöropsikolojik, diğer ise kanser" ifadesini kullandı. Valeri Solovey, ikinci teşhise ilişkin "çok çok daha ciddi" değerlendirmesinde bulundu. Tam teşhise yönelik bilgi vermekten kaçınan Putin muhalifi Solovyev, "Ben doktor değilim ve bu sorunları ifşa etmek üzere etik bir hakkım yok" dedi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Solovyev, "Bu bilgiye dayanarak, insanlar onun hayat ufkuna ilişkin sonuç çıkarabilirler. Bunun için özel tıp eğitimi almak gerekmeyecektir" yorumunda bulundu.

ÖKSÜRÜK KRZİNE GİRİNCE "KORONA MI OLDU?" SORULARI AKLA GELMİŞTİ

Rus lider Putin'in sağlık durumu en son birkaç gün önce gündeme gelmişti. Telekonfransla yapılan bir toplantı sırasında Putin öksürük krizine girmiş ve durum "Acaba koronavirüse mi yakalandı?" sorusunu akıllara getirmişti. Fakat Kremlin'den yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Putin'in herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ve koronavirüse yakalanmadığı belirtildi.

DAHA ÖNCE DE KANSERE YAKALANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Amerikan New York Post gazetesi de 2014 yılında Putin'in kansere yakalandığını öne sürmüştü. Putin'in o dönemde pankreas ya da omurilik kanseri olduğu iddia edilmiş ve Rus lidere ömür bile biçilmişti. Kremlin Basın Danışmanı Dmrity Peskov ise iddiayı yalanlamış ve "Dilinizi ısırın, her şey yolunda. Bunu beklemesinler" demişti.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Mine 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuce MEVLAM her şeye kaadirsin.cecenlerin suriyedeki muslumanlarin daha nice günahsız insanların hesabi mutlaka sorulacaktır.....Hak günü yaklaşmıştır....zalimler için yaşasın cehennem....
    Cevapla
  • Dertli 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ın belalısı birde kızına bırakacakmış koltuğu çok tuhaf.
    Cevapla
  • sevim duran 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes ettigini çekecek Allahın adaleti şaşmaz beter olsun suriyeli çocukların gunahindan kurtulmasin inşallah
    Cevapla
  • E.A 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki Putini bir öksürük krizi tuttu. Yok şu olmuş, yok bu olmuş, yok görevi devredecek bence Putin gayet sağlıklı görünüyor. Amiyane tabirle domuz gibi, olabilir bazen insanı gıcık tutabiliyor. Putinin öksürüğü hastalık öksürüğü değil, bal gibi gıcık öksürüğüydü. Çünkü gıcık öksürüğü tam konuşacağınız sırada oluşur.
    Cevapla
  • kahrol chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    öldürdügü cocuklarin ailelerin hesabi yakinlasiyor insallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR