Madrid salgın nedeniyle 10 günlüğüne kapanıyor!

Madrid'de bölgesel hükümet tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Madrid Özerk Bölgesi'nin 4 Aralık ile 14 Aralık arasında 10 günlüğüne kapalı olacağı doğrulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2020 19:52 GÜNCELLEME 21.11.2020 19:52 DÜNYA
Madrid salgın nedeniyle 10 günlüğüne kapanıyor!
Madrid salgın nedeniyle 10 günlüğüne kapanıyor!

5 Aralık'tan 8 Aralık'a kadar süren uzun hafta sonu tatili boyunca İspanya'nın başkenti ve çevresindeki bölgeye dışarıdan koronavirüs bulaşmasını ya da bu bölgeden dışarı bulaşmayı durdurmak için kapatma önlemi alındı. 

 

Madrid bölgesinin sağlık işleri başkan yardımcısı Antonio Zapatero, "Noel'e yaklaşırken işlerin olabildiğince iyi olmasını istiyoruz" dedi ve kararın "ihtiyat çerçevesinde" alındığını söyledi. 

Bölge hükümeti daha önce 1 Kasım ve 9 Kasım tarihlerinde sona eren üç günlük hafta sonlarında da Madrid bölgesini kapatma kararı almıştı. 

 

Zapatero, bölgede şu anda yürürlükte olan gece 12'den sabah 6'ya kadar sokağa çıkma yasağının devam edeceğini ve bir araya gelebilecek insan sayısının da en fazla altı kişiyle sınırlı olacağını açıkladı. 

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Cuma günü ayrıca, hükümetin Salı günü yapılacak kabine toplantısında onaylanacak "kapsamlı bir aşılama planını" hazırladığını duyurdu. 
İspanya'nın kuzeyindeki La Rioja bölgesinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Sanchez, bu plan sayesinde İspanya'nın "AB içinde Almanya ile birlikte tam bir aşılama planına sahip ilk ülke" olacağını söyledi. 

Sanchez, "Hazırız. Tahminlerimiz (...) İspanyol nüfusunun çok önemli bir kısmının yılın ilk yarısında aşılanabileceğini gösteriyor. Bunun garantisi var" diye konuştu.

 

 

KAYNAK : XİNHUA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR