Fransızlardan ve İspanyollardan Türk SİHA'larına büyük övgü

İspanya'nın ünlü gazetelerinden El Pais, Türk SİHA'larına övgüler yağdırarak, "Türk SİHA'ları gökyüzünün yeni sahipleri" ifadesini kullandı. Fransız gazetesi L'Opinion ise, "Rus hava savunma sistemleri, çok kapsamlı olmalarına rağmen Karabağ'da İHA'ları engellemeyi başaramadı. Aynı şey Libya ve Suriye'de görüldü. Türkler 10 yıl içerisinde büyük ilerleme kaydetti" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2020 17:11 GÜNCELLEME 23.11.2020 17:11 DÜNYA
Fransızlardan ve İspanyollardan Türk SİHA'larına büyük övgü
Fransızlardan ve İspanyollardan Türk SİHA'larına büyük övgü

Türk yapımı silahlı insansız hava araçları tüm ülkelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Azerbaycan'ın cephedeki başarısının önemli etkenlerinden biri olarak gösterilen Türk SİHA'larını, İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais manşetine taşıdı. Haberde Türk SİHA'larının, diğer insansız hava araçlarına göre maliyet ve etki açısından daha iyi olduğu belirten El Pais, "Yok ettikleri hedefleri kayıt altına alabildikleri için aynı zamanda güçlü bir propaganda silahına dönüşüyorlar. Düşmanın moralini bozmada çok etkililer" ifadelerini kullandı.

 

YADSINAMAZ ÜSTÜNLÜK

 

Gazete haberinde Türk üretimi İHA ve SİHA'lar için "Savaş alanındaki etkinliklerinin yanı sıra, yok ettikleri hedefleri kayıt altına alabildikleri için güçlü bir propaganda silahı olarak ortaya çıktılar. Ermeniler zayiatlarla ilgili grafikler yayınladılar, ancak görüntü göstermediler. Bunun yerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarının Ermeni hedeflerini yok ettiği videoları, yadsınamaz bir üstünlük izlenimi veren son derece fotojenik görüntüler yayınladı" ifadelerini kullandı.

Gazete haberin devamında, "Düşmanın moralini bozmada çok etkililer" dedi.

FRANSIZLAR DA ETKİLENDİ

Fransız gazetesi L'Opinion ise, "Rus hava savunma sistemleri, çok kapsamlı olmalarına rağmen Karabağ'da İHA'ları engellemeyi başaramadı. Aynı şey Libya ve Suriye'de görüldü. Ruslarla üst düzey sistemler var ama Türkler de elektronik harp konusunda çok ilerledi. Türk İHA'larını alan Ukraynalılar, Donbass'ı düşünerek bu konuyu yakından takip ediyor. Türk savunma sanayii, 10 yıl içerisinde büyük ilerleme kaydetti. Bu, Erdoğan'ın ulusal şirketlere dayanan iradesi ile bağlantılı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7, DHA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nu fıransız anladıda %25 lik kesim anlamamak için yarışıyor.
    Cevapla
  • Deli _Kaptan 3 yıl önce Şikayet Et
    fıransız değil Fransız
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Hans anladı.makron anladı.sezgin anlamadı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanlar anladı içimizdeki hain ve gafiller ile önümüzü kesmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Erdoğana Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Hans anladı, Hasan anlamadı..
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz türkler savaşmasını biliriz. Bundan dolayı içimize hainler sokarak bizi yıkmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR