Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kullandığı taktik ABD'yi korkuttu

Azerbaycan ordusunun elde ettiği tarihi zafer ABD ordusu tarafından mercek altına alındı. Pentagon'da görevli üst düzey bir general Karabağ'daki askeri harekatın gelecekteki savaşlarda olayların nasıl gelişeceğini tahmin etmemize izin verdiğini söylerken, bu taktileri Çin ve Rusya'nın da kullanabileceğini ifade ederek ABD ordusunun bu tür bölgesel çatışmaların deneyimlerinden ders alması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2020 08:36 GÜNCELLEME 24.11.2020 09:42 DÜNYA
Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kullandığı taktik ABD'yi korkuttu
Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kullandığı taktik ABD'yi korkuttu

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı 'Pentagon' Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin İkinci Karabağ Savaşı'nda düşmana karşı kullandıkları taktikleri incelemeye başladı.

 

 

Karabağ'da keşif ve saldırı dronlarının geleneksel kuvvetlerle, yani tanklar, piyade ve topçu ile birlikte kullanılmasının yeni bir deneyim olduğu söyleniyor.

KİMLİĞİNİ GİZLEDİ

 

 

Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'ndan yüksek rütbeli bir general, kimliğinin gizli kalması kaydıyla, Karabağ'daki askeri harekatın gelecekteki savaşlarda olayların nasıl gelişeceğini tahmin etmemize izin verdiğini söyledi

KEŞFİN YANI SIRA İMHA İÇİN DE KULLANILDI

General, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusunun sadece keşif yapmakla kalmayıp aynı zamanda dronları ve "kamikaze drone'larını" Ermeni zırhlı araçlarını hızla imha etmek için kullandığını söyledi.

ÇİN VE RUSYA BU TAKTİĞİ KULLANABİLİR

İsmini açıklanmasını istemeyen ABD'li general ''Bu taktik, Azerbaycan ordusunun Ermeni kuvvetlerini hızla yenip ilerlemesini sağladı. Belki gelecekte Çin veya Rus orduları ABD'ye karşı savaşta benzer taktikler kullanacak. Bu nedenle, ABD ordusu bu tür bölgesel çatışmaların deneyimlerinden ders almalıdır.'' dedi.

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu taktik savaşların nasıl olacağı nı yeniden gözden geçirmelerine yardım edecektir uçak gemileri artık fuzuli artık iha ların taşınabileceği gemiler yapılmalı bir iha hele birde uçak düşürebilecek kabiliyette ise o zaman karşınızda ordu dayanmaz rahatlıkla her hedefi yok edebilirsiniz ihalar ve füzeler defans içinde toplar ve kısıtlı sayıda iha da olursa savaş değişir ilk bunu görenler İngilizler oldular tank üretimini bırakma kararı aldılar ancak personel taşımaya yarar
    Cevapla
  • Türk men 3 yıl önce Şikayet Et
    Yola devam, daha işin başındayız kateedecek daha uzun yolumuz var. Desdeğe ve alkışa devam fakat abartmadan herşey tamam demeden.
    Cevapla
  • ŞAnlı ordu 3 yıl önce Şikayet Et
    savaşı türk generaller yönetmiş, siz gelin TSK akademilerin de eğitim alıp tatbikatları izleyin. Türkler doğuştan askerdir ama siz hala anlamadınız.
    Cevapla
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    1. İman 2. Hilâl taktiği (Türkler 2000 yıldır kullanır) 3. Türk savunma sanayisinin sağladığı destek 4. Ermenilerin korkak olması. 5. Uluslararası silah tüccarlarının Ermenileri kandırması ve sadece silah pazarı kaygıları. ...
    Cevapla
  • gardaş can 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ savaşı askeri alanda tüm dünyada çok yoğun tartışılıyor gerçekten. Bu savaşla birlikte ağır zırhlı kara araçlarının doneminin bittiği ve yeni kuşak bir savaşın başlangıcı sayılıyor. Karabağ savaşı tankın öldüğü savaş olarak adlandırılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR