Cezayir Cumhurbaşkanı rest çekmişti! BAE'den 'Türkiye' tehdidi...

BAE, İsrail ile “normalleşme” adımlarını eleştirip, Libya’da Türkiye’den yana politika izleyen Cezayir’i tehdit etti. “Mağrip İstihbaratı” adlı sitenin haberine göre, Abu Dabi Veliaht Prensi Zayed, bir mektup göndererek “siyasi ve ekonomik yaptırımlar" uygulayabileceklerini söyledi. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun bu mektubu cevapsız bıraktı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2020 07:21 GÜNCELLEME 25.11.2020 07:31 DÜNYA
Cezayir Cumhurbaşkanı rest çekmişti! BAE'den 'Türkiye' tehdidi...
Cezayir Cumhurbaşkanı rest çekmişti! BAE'den 'Türkiye' tehdidi...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Cezayir’i tehdit etmiş. Fransa’da yayın yapan “Mağrip İstihbaratı” adlı haber sitesi, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in tehdit dolu mektubunun ayrıntılarını yayınladı. Mektupta, Cezayir’in İsrail ile normalleşme konusundaki sert açıklamaları ve Libya konusunda Türkiye’den yana tutumu dolayısıyla siyasi ve ekonomik yaptırımlar uygulanabileceği dile getirildi. 

 

 

CEVAP VERMEDİ

BAE, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un normalleşme konusundaki açıklamasına öfkesini gizlemezken; ayrıca, Cezayir’e üst düzey bir güvenlik yetkilisi aracılığıyla “düşmanca politikalardan rahatsızlık duyulduğu” mesajını iletti. Abu Dabi’nin geçtiğimiz Eylül ayında imzaladığı gizli mektubu, Tebbun yanıtsız bıraktı. Tebbun’un halihazırda zor ve karmaşık olan bölgesel sorunlar nedeniyle mektuba yanıt vermemeyi seçtiği vurgulandı. 

 

 

NORMALLEŞME FURYASINA KATILMAM

İki ülke arasındaki gerginlik, Cezayir Cumhurbaşkanı’nın 20 Eylül’de İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Arap ülkeleri hakkındaki açıklamalarının ardından zirveye ulaştı. Tebbun, ülkesinin “İsrail’le normalleşme furyasına katılmayacağını” söylemişti.

Filistin meselesinin 1967 sınırlarında ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmadan çözülemeyeceğinin altını çizen Tebbun, “Bu devlet (Filistin) ilan edilirse, Ordadoğu sorunu çözülür” ifadelerini kullanmıştı. Siyasi analistler, Cezayir’in politikalarında herhangi değişiklik yapmamasının ardından BAE’nin karşı hamle olarak Batı Sahra’da konsolosluk açmaya karar verdiğine dikkat çekti. BAE, Batı Sahra’nın en büyük şehri olan Layun’da konsolosluk açarak bu unvana erişen ilk Arap ülkesi olmuştu.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    suratsız zırtlanlar
    Cevapla
  • Birol 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin sıfatına .
    Cevapla
  • Starkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakan taşıyan ne zaman BAE veliaht prensi oldu ? Sarık da takmış
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafasına sıksan mermi içeride en az 6 ay beyin arar.
    Cevapla
  • Sezai Refik 3 yıl önce Şikayet Et
    şu çirkin'in biletini kesin artık yalnız gidiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR