Yunanistan ve Rum Kesimi'nin Türkiye'ye karşı kulis hazırlığı

Oruç Reis’in Demre sahasındaki faaliyetlerini tamamlayıp Antalya Limanı’na dönmesiyle birlikte Doğu Akdeniz üzerinden yapılan gergin açıklamalar, yerini olumlu mesajlara bıraktı. En güçlü bahanesi ortadan kalkan Yunanistan ve Rum Kesimi ise, AB Liderler Zirvesi öncesinde gerilimi Maraş üzerinden tırmandırmaya çalışmak için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2020 06:54 GÜNCELLEME 02.12.2020 06:56 DÜNYA
Yunanistan ve Rum Kesimi'nin Türkiye'ye karşı kulis hazırlığı
Yunanistan ve Rum Kesimi'nin Türkiye'ye karşı kulis hazırlığı

Oruç Reis’in Demre sahasındaki faaliyetlerini tamamlayıp Antalya Limanı’na dönmesiyle birlikte Doğu Akdeniz üzerinden yapılan gergin açıklamalar, yerini olumlu mesajlara bıraktı. Konuya ilişkin ilk açıklama Almanya Başbakanı Angela Merkel’den geldi. Merkel, 10-11 Aralık’ta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi öncesi, “Oruç Reis’in tekrar Türk limanına dönmesi, zirve öncesi iyi bir işaret” dedi.

 

 

Türkiye’nin çok sayıda mülteciyi barındırması nedeniyle saygıyı hak ettiğini, Türkiye’ye destek olmak gerektiğini belirten Merkel, Yunanistan ve Rum Kesimi’ne dayanışmasını ise yineledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise “Bu, gerginliği düşürmeye yardımcı olacaktır ve ayrıştırma konusunda da ilerleme sağlanmasını kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.

MARAŞ İÇİN KULİS YAPIYORLAR

 

 

Geminin limana dönmesiyle, Yunanistan’ın uzlaşma konusunda sunduğu en güçlü bahane ortadan kalkmış oldu. Ancak Doğu Akdeniz’de işbirliğine yanaşmayan Yunanistan ve Rum Kesimi, bu kez Kıbrıs’ta Maraş üzerinden gerilimi tırmandırmaya çalışıyor. Yunan ve Rum lobisinin, Maraş’ın açılması konusunu AB Liderler Zirvesi’nin gündemine oturtmaya çalıştığı belirtiliyor. Zirveden Türkiye’ye ekonomik ambargo kararı çıkması beklenmezken, Türkiye’nin dost Avrupa ülkeleriyle yürüttüğü yoğun diplomasinin bu konuda en önemli etken olduğuna işaret ediliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Bəşir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanıstan kafanız bedenize ağır gelmeye başlamış Önündə Bak kimler var
    Cevapla
  • starkk 3 yıl önce Şikayet Et
    tez kelleleri vurula.
    Cevapla
  • Asabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Yunan Ermenistan'ın akıbetini görmez misin.
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee kulis hazırlandı diye AB ye girmek için Kıbrıs’ı ülkeyimi teslim edelim bizde karşı yaptırımları hazır tutalım anında karşılık verelim kuş uçmasın çevremizde
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün gelecek yunanistan Türkiye karşısında hüsrana uğrayacak. Buna kendileri sebep olacak. ermenistan gibi kaşınıyorlar. Türrk'ün sabrını sınıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR