Pompeo'dan NATO'ya Çin çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, katıldığı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Çin'in NATO menfaatlerini tehdit ettiğine vurgu yaparak ittifaka 'Çin'e karşı iş birliği' çağrısında bulunduğu bildirildi. Toplantıda Karadeniz'in güvenliği, Rusya, nükleer silah kontrolü, NATO'nun 2030'daki durumu gibi konular ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2020 22:03 GÜNCELLEME 02.12.2020 22:05 DÜNYA
Pompeo'dan NATO'ya Çin çağrısı
Pompeo'dan NATO'ya Çin çağrısı

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pompeo'nun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen online NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldığı aktarıldı. 

 

"ÇIN KOMÜNİST PARTİSİ'NİN KÖTÜ NİYETLİ FAALİYETLERİNE KARŞI DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ YAPALIM"

Açıklamada, "İttifak liderleri ile yapılan verimli bir görüşmede, Bakan Pompeo, Çin Komünist Partisi'nin İttifakın güvenlik menfaatleri için teşkil ettiği tehdide vurgu yaptı ve Çin Komünist Partisi'nin kötü niyetli faaliyetlerine karşı daha fazla iş birliği çağrısında bulundu." ifadesine yer verildi.

 

Toplantıda, bakanların Ukrayna ve Gürcistan Dışişleri Bakanları ile Karadeniz'in güvenliği konusunda konuştukları belirtilirken, Rusya, nükleer silah kontrolü, NATO'nun 2030'daki durumu gibi konuların da ele alındığı kaydedildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    çini bu hale siz getirdiniz. Uğraşın durun artık.
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    abd vizyonu doldu bundan sonra dünyanın jandarması çin dir bı virüs yapıyor dünyayı bitiriyor
    Cevapla
  • Adıyamanlı 02 3 yıl önce Şikayet Et
    Pompeo Sekerat halindeki biri gibi. Git Hawaii'de emekliliğini yaşa. Artık bu işler senin boyunu aşar. DEFTERİNİZ DÜRÜLDÜ. Sıradaki gelsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR