Türkiye'yi karalayan Kılıçdaroğlu, Yunan basınına manşet oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Akdeniz'de hukuksuz şekilde aranan Türk gemisi ile ilgili yaptığı açıklamalar Yunan basınında manşet oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2020 11:58 GÜNCELLEME 04.12.2020 14:17 DÜNYA
Türkiye'yi karalayan Kılıçdaroğlu, Yunan basınına manşet oldu
Türkiye'yi karalayan Kılıçdaroğlu, Yunan basınına manşet oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü grup toplantısında "Akdeniz'de bir gemimiz arandı. Yunan komutan, Almanya, İtalya aradılar. Arama yapacağız diye Türkiye'ye bildiriyorlar. İzin verin diye bildiriyorlar. 4 saat geçiyor, cevap yok. Türkiye Cumhuriyeti devletinden cevap yok. Çünkü kimse Erdoğan'a ulaşamıyor. Bunun üzerine Roma’daki büyükelçiliği arıyorlar. Biz 4 saattir arıyoruz yani, bir saatte oradan geçiyor. 5'inci saatin sonunda, NATO'nun sessizlik yöntemi diye bir kuralı var. Yani cevap vermezseniz kabul ediyorsunuz anlamına geliyor. Bunlar da iniyorlar, gemiyi arıyorlar" açıklamasını yapmıştı.

 

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi karaladığı 'gemi baskını' iddiası çökertildi

YUNAN BASININA MALZEME OLDU

 

Kılıçdaroğlu yaptığı bu açıklama ile Yunan basınına manşet oldu. Greek City Times, CHP liderinin Türkiye'yi karaladığı açıklamaları haberleştirerek, "Türk muhalefeti: Yunan komutan Libya'ya giden gemide arama yapmakta haklıydı" başlığını kullandı.

Haberin altına yorum yapan bazı kullanıcılar, Kılıçdaroğlu'nun Türk değil Yunan siyasetçi olduğunu savunarak ironi yaptı.

İŞİN ASLI KILIÇDAROĞLU'NUN ANLATTIĞI GİBİ DEĞİL

Bir ülkenin diğer ülkenin ticaret gemisine çıkması için NATO'da işletildiği gibi "sessizlik kuralı" yok. Uluslararası hukukta temel kurala göre, açık denizde seyreden bir ticaret gemisine o ülkenin açık rızası olmadan çıkılamaz. Bu kural, Türkiye'nin taraf olduğu, 2005 Denizde Seyir Güvenliğine Karşı Yasadışı Eylemlerin Önlenmesi Hakkında Uluslararası Sözleşme Protokolü'nde yer alıyor. Bu sözleşmede yer alan ve Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği 4 saat uygulaması sadece kabul ettiğini Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne bildiren ülkeler için geçerlidir. Türkiye'nin böyle bir bildirimi yok. Türkiye, Roseline A isimli ticari gemiye çıkılmadan önce rızası olmadığını AB yetkililerine yazılı olarak bildiriyor. Türkiye, saat 17.45'te İrini'nın İtalya'daki merkezine gemide arama yapılamayacağı yazılı olarak bildiriyor. Buna rağmen Alman firkateynindeki silahlı ve teçhizatlı tim saat 18.00'de cebren gemimize çıkıyor. Akşam saat 18.00'de başlayan arama, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen 23 Kasım sabahı saat 09.30'da sona eriyor. Tam 16 saat süren aramada hiçbir şey bulamıyorlar.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Envers 3 yıl önce Şikayet Et
    Sapık chp ve ihanet bi arada ilginç. Tamam pkk,lgpt,fetö,yunanistan,alöanya?ermenistan ve nekadar döşman varsa bize karşı onlarla sım sıkı hareket eder ama hainlik kesinlikle az kalır.
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay aslanlarım ters piskoloji düz piskoloji her yerden vuruyoruz açık ettim ama galibiyet tabelaya yansıdı
    Cevapla
  • 345 3 yıl önce Şikayet Et
    chp lideri fetönün abd senatosunun lobilerinin kongresinin temsilcileri meclisinin proje partisidir o yüzdenchpnin abddeki temsilcisi bu işlerde aracılık yapıyor
    Cevapla
  • Dağcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bay Kemal normal
    Cevapla
  • Faruk Uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Abisinin dediği gibi akıl sağlığı yerinde değil kesinlikle kendisi söylemiyor söylediklerini muhtemelen hap veriliyor dikkat edilirse birgün önce dediğini ertesi gün hatırlamıyor acil hastaneye alınıp tedavi edilmesi gerekiyor hemde acilen .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR