Fransa'nın başkenti Paris alevlere teslim!

Fransa’da tartışmalı güvenlik yasa tasarısı, nedeniyle başkent Paris başta olmak üzere ülkenin pek çok şehrinde büyük protesto gösterileri düzenleniyor. Göstericiler her şeyi yakıp yıkarken, Avrupa'nın merkezi Paris, alevlere teslim oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2020 19:27 GÜNCELLEME 05.12.2020 19:41 DÜNYA
Fransa'nın başkenti Paris alevlere teslim!
Fransa'nın başkenti Paris alevlere teslim!

İslam karşıtlığını devlet eliyle körükleyen Fransa'da tartışmalı güvenlik yasası nedeniyle büyük çaplı protesto gösterileri düzenleniyor. Şiddetin tavan yaptığı ülkede başta Paris olmak üzere pek çok kentte şiddet olayları yaşandı.

 

 

Göstericiler yeni güvenlik yasa tasarısını protesto ederken, sokaklar savaş alanına döndü.

 

 

SOKAKLAR ALEVLERE TESLİM OLDU

Republique Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen on binlerce kişi, hükümet tarafından çıkarılmak istenen "küresel güvenlik" yasasını ve artan polis şiddetini protesto etti. Protestolar çerçevesinde polis ile eylemciler arasında çatışmalar yaşanırken, polislerin müdahalesi tansiyonu yükseltti.

Göstericiler şiddetli protestolar sırasında sokakları yaktı. Paris'in ünlü meydanlarından alevler ve dumanlar yükseldi. Pek çok bina ve araç kundaklandı. Göstericiler önüne çıkan her şeyi yakıp yıktı.

POLİSLERLE ÇATIŞTILAR

Polis protestoculara müdahale etti ve göstericiler ile kolluk kuvvetleri arasında arbede meydana geldi. Protestocular taş ve havai fişek atarken polis biber gazı kullanarak karşılık verdi.

Paris’te, kentin doğusundaki Porte des Lilas bölgesinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Gündüz saat 15.00 (TSİ 17.00) civarında gerilim tırmandı. Protestocular polise taşlarla saldırdı, havai fişekler attı. Polis biber gazı kullandı. Göstericiler ellerinde pankartlar ile Macron'u istifaya çağıran sloganlar attı. 

 

YORUMLAR 185 TÜMÜ
  • doğruya doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür yıllarca bize yaşattıklarıni şimdi kendileri yaşıyor
    Cevapla
  • Belki 3 yıl önce Şikayet Et
    Haşpinallahu Yevmel vekil ve Yevmel Nasır . Hic Bir Zaman Mazlumun Ahı Yerde Kalmaz
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    yanmaya mahkumsun fransa
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız halkına özgürlük ve demokrasi
    Cevapla
  • hasan elçin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ne büyüksün.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR