Pakistan'dan Türk dizileri ile ilgili dikkat çeken açıklama!

Pakistan Başbakanı İmran Han, "Türk dizileri, ülke halkına, özellikle gençlere eğitim vermek ve iyi rol modeller sağlamak amacıyla Pakistan'da yayımlanıyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2020 09:27 GÜNCELLEME 06.12.2020 09:27 DÜNYA
Pakistan'dan Türk dizileri ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Pakistan'dan Türk dizileri ile ilgili dikkat çeken açıklama!

Han, yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, toplumun cep telefonlarının yanlış kullanımı dolayısıyla "yıkıma" uğradığına işaret ederek, "Bir şeyleri yasaklayamazsınız ancak halka alternatif eğlenceler sağlayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

 

Pakistan’ın Türk dizileri "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" ve "Diriliş Ertuğrul" gibi yapımlar üretmeyi deneyeceğini kaydeden Han, "Türk dizileri, ülke halkına, özellikle gençlere eğitim vermek ve iyi rol modeller sağlamak amacıyla Pakistan’da yayımlanıyor." diye konuştu.

Pakistan’da Han'ın talebi doğrultusunda, geçen ramazan ayında Diriliş Ertuğrul, hafta başında da Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizileri Urduca dublajla devlet televizyonu PTV’de yayımlanmaya başladı. 

 

Han, 1 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "PTV'de yayımlanan Yunus Emre dizisini tasavvufla ilgilenenlere güçlü bir şekilde tavsiye ediyorum." ifadelerini kullanmış, 25 Nisan'da da Diriliş Ertuğrul dizisi hakkında, "Pakistanlı gençler, İslam tarihi ve ahlakını Türk dizisi izleyerek öğrenebilir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Pakistan'da yoğun ilgiyle karşılanan Diriliş Ertuğrul dizisinin YouTube'daki "TRT Ertugrul by PTV" kanalının abone sayısı 10 milyonu aştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • KORAY 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşkı memnuyu araya katmasınlar dikkat et.
    Cevapla
  • Memo can 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk dizileri degil. Dini ve tahrihi tanitan diziler. Yoksa abdli ahlaksiz dizilere benzer cok.ve bu diziler asla kimseye iyi örnek olamaz
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Dizilerde bi halt yok. Diziler tam bir uyuşturucu bence. İzlemeyin kardeşim.
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten bos vakitlerinde daha iyi bir iş yapıyorsan haklisin. Yok tv izleyeceksen amerikan filmi izleyeceğine yerli yapım izle
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Maneviyat için yaşasın : İmran Han Allah'a emanet ol Zaferin müjdecisi zaferiniz mübarek olsun amin
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne?
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanı müslüman görünenle vurma projesi .......dizileri müslüman Türk kabullenemez. TÜRK DİZİLERİ tabirini değiştirmeliyiz bu algıyı yıkmalıyız. Medya sektörünün çok büyük oranda kimin elinde olduğu bellidir. ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR