Asya, Afrika, Avrupa: TSK 3 kıtada!

Terörle mücadeleye etkin bir şekilde katkı sağlayan, ülkemizin yılmaz koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetleri faaliyet alanlarıyla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Dünyanın en etkili orduları arasında yer alan TSK, 3 kıtada, 11 farklı yerde, 14 göreve, 2 bin 500 personel ile katkı sağlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2020 11:21 GÜNCELLEME 07.12.2020 11:21 DÜNYA
Asya, Afrika, Avrupa: TSK 3 kıtada!
Asya, Afrika, Avrupa: TSK 3 kıtada!

Türk Silahlı Kuvvetleri her yıl açıklanan dünyanın en etkili orduları listelerinde üst sıralarda yer alıyor. Özellikle her zaman hazır oluşu ve etkin faaliyet alanları ile dikkat çeken TSK, bugün 3 kıtada, 11 ayrı bölgede, 14 göreve katılım sağlıyor

 

Milli Savunma Bakanlığı, bu faaliyetlere ilişkin bilgi toplantısı düzenledi. Mehmetçik'in görev gücünü değerlendiren açıklamaları Bakanlık Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop yaptı.

3 KITADA 2 BİN 500 PERSONEL

 

Türkiye’nin bölgesel ve küresel barışa destek için 3 kıtada, 11 farklı yerde, 14 göreve katkı sağladığını açıklayan Aktop, bu görevlerde yaklaşık 2 bin 500 personelin yer aldığını ifade etti.

NATO Allied Land Command on Twitter: "NRDC CONDUCTS CRISIS RESPONSE  PLANNING Last week, #LANDCOM & @NATO Rapid Deployable Corps Turkey  completed the CRP Phase of their Combat Readiness Evaluation as 2021 #NATO

Aktop, NATO’nun harbe hazır bulundurduğu muharip unsurlarının sertifikasyonu kapsamında, STEADFAST JUPITER-JACKAL tatbikatına, İstanbul’da 3’üncü Kolordu Komutanlığı’nda başlandığını, 10 Aralık’a kadar sürecek tatbikata ABD, Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya, Romanya ve Yunanistan silahlı kuvvetleri personelinin de katıldığını kaydetti.

KOMANDOLAR GÖREVE

Bakanlık Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop, Libya askerinin eğitimi konusunda, “Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 160 Libya Kara Harp Okulu öğrencisi teğmen rütbesiyle Libya’da görevlerine başlayacaktır” bilgisini verdi. Azerbaycan’daki gelişmelerle ilgili olarak da Türkiye-Rusya Ortak Merkezi’nin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

NAVTEX UYARISI

Yunanistan tarafından bugün (7 Aralık 2020) askeri eğitim icra edileceğine dair bir saha ilanı yapıldı. Söz konusu saha Türkiye Navtex sahası içine girmesi nedeniyle Yunanistan’ın yaptığı ilanı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi Oşinografi Başkanlığı bir Navtex yayınlayarak yeniden duyurdu.

Yunanistan’ın askeri eğitimlerine karşı bölgeden geçecek Türk gemilerin uyarılması mahiyetindeki Navtex konusunda Aktop, söz konusu sahada Türk Deniz Kuvvetlerinin bir faaliyetinin olmadığını bildirdi. Aktop ayrıca TSK tarafından halen Akdeniz’de faaliyetlerini sürdüren Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemimize refakat ve koruma görevine devam edildiğini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR