Miçotakis'ten Türkiye-AB ilişkilerini suistimal itirafı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşadıkları anlaşmazlığı, Türkiye-Avrupa Birliği anlaşmazlığına çevirmeyi başardıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2020 12:33 GÜNCELLEME 08.12.2020 12:33 DÜNYA
Miçotakis'ten Türkiye-AB ilişkilerini suistimal itirafı
Miçotakis'ten Türkiye-AB ilişkilerini suistimal itirafı

Miçotakis, ekimdeki AB zirvesinin Türkiye'ye bir şans verdiğini ancak Türkiye'nin "bu olumlu gündemi kucaklamadığını" ileri sürdü.

 

Yunanistan Başbakanı, Türkiye'ye AB’den yaptırım kararı çıkmaması halinde başka konularda "veto" kartını kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise "Avrupalıların çoğunluğu Atina'nın yanındadır. Müttefiklerimiz çoktur. Bunu başkaları da kullanabilir." yanıtını verdi.

ULUSLARARASI ADALET DİVAININI İŞARET ETTİ

 

Miçotakis, Atina'nın Ankara ile konuşmaya hazır olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu çerçevede denizde gerginlik olmaması kaydıyla tek konumuz olan kıta sahanlığı ve deniz bölgelerinin belirlenmesini konuşmaya hazırız, çözüm bulamadığımız durumda ise Uluslararası Adalet Divanına gidelim, biz karara saygı göstereceğiz." 

Kıbrıs Rum yönetimi, AB'yi Türkiye'ye yaptırım uygulamaya zorlamak için Belarus'a yönelik yaptırımları 21 Eylül'de veto etmişti.

YUNANİSTAN-GÜNEY KIBRIS AB'Yİ ÖNE SÜRÜYOR

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki kendi kara suları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) verdiği ruhsat sahalarında uluslararası hukuktan doğan hakları çerçevesinde araştırma ve sondaj faaliyetleri yürütüyor.

Libya ile yaptığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de tescillenen Türkiye, deniz sahalarındaki doğal zenginliklerin kullanılmasında "adalet ve hakça paylaşım" ilkelerine vurgu yapıyor.

Kendi deniz yetki alanlarındaki meşru faaliyetleri nedeniyle Türkiye'yi "provokasyonla" suçlayan Yunan-Rum ikilisi ise haksız ve gayrimeşru taleplerini dayatmak için AB'yi öne sürüyor.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab ARTIK gerçekleri görüp kabul etmeli.
    Cevapla
  • ahmak tayfa 3 yıl önce Şikayet Et
    fırtınayı koparacagız, o vakit nereye saklanacaklar? arkalarındakilerde öyle. hiçbiri muaf kalmayacak bundan.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan zamanında Türkiye'ye karşı kurulmuş uydurmasyon kukla bir devletçik, aynı Bulgaristan ve Ermenistan gibi. Bunlar savaşmadan emperyalistlerin desteğiyle Osmanlı topraklarını gasp etmiş işgalcilerdir. Gasp ettikleri topraklarda Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'nin kan hakkı vardır. İlk fırsatta bu işgalci üç uyduruk devletçik haritadan silinmelidir. Ayırca bu üç eşkıya topluluk 1821 yılından itibaren Müslümanlara karşı vahşi soykırımlar yapmışlardır. Medyamız her gün yukarıda bahsettiğim konuları görsel ve yazılı basında anlatmalı ki halkımız bilinçlensin, düşmanlarımızı ve haklarımızı tanıyalım. Ver kurtul mantığı ile Anadolu'ya sıkıştık çünkü.Haklarımızı arayalım..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR