Kathimerini: Yunanistan'ın Türkiye talebine en güçlü direnişi Almanya ve İtalya gösterdi

AB liderler zirvesinden önce gerçekleştirilen AB dışişleri bakanları toplantısında, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan kriz masaya yatırıldı. Yunan gazetesinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgilere göre bu toplantıda Atina; Ankara'ya sert yaptırımlar uygulanmasını istedi, ancak başta Almanya ve İtalya olmak üzere birçok ülke bu tutuma sert bir direniş gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2020 17:36 GÜNCELLEME 10.12.2020 08:59 DÜNYA
Kathimerini: Yunanistan'ın Türkiye talebine en güçlü direnişi Almanya ve İtalya gösterdi
Kathimerini: Yunanistan'ın Türkiye talebine en güçlü direnişi Almanya ve İtalya gösterdi

Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetelerinden Kathimerini'de yer alan habere göre; 10-11 Aralık'ta gerçekleşecek AB liderler zirvesinden önce 7 Aralık pazartesi yapılan AB dışişleri bakanları toplantısında, Türkiye'ye yaptırım uygulanıp uygulanmaması konusunda sert tartışmalar yaşandı.

 

Gazetenin haberine göre; Ankara'ya bazı önlemler alınması kararlaştırıldı ama sertliği konusunda bir fikir birliği sağlanamadı.

TÜRKİYE'YE SERT YAPTIRIMA KARŞI ÇIKAN ÜLKELER

 

AB dışişleri toplantısında Yunanistan'ın "Türkiye'ye sert yaptırımlar uygulanmasını" istediği aktarılırken, Almanya ve İtalya'nın buna karşı çıkarak yoğun bir direniş sergilediği belirtildi. İspanya, Malta, Polonya ve Macaristan'ın da Türkiye'ye karşı sert yaptırımlara sıcak bakmadığı kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: AB Türkiye ile diyaloğu sürdürmek zorunda

TÜRKİYE'YE SERT YAPTIRIMA DESTEK VEREN ÜLKELER

Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın bu talebine Fransa, Avusturya, Lüksemburg, Slovenya, Slovakya, Belçika, İrlanda, Danimarka ve Hollanda'nın destek verdiği aktarıldı.

ATİNA'NIN YAPTIRIM TALEPLERİ NELER?

Yunanistan Türkiye'ye, daha çok savunma sanayii alanında darbe vurmak istiyor. Ankara'ya, silah ve savunma ürünleri satışının durdurulmasını, AB adayı olarak katılım öncesi mali yardımların kesilmesini ve Türkiye'nin AB projelerine katılımının askıya alınmasını istiyor.

DİPLOMATİK KAYNAK: ATİNA'NIN BU İSTEKLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ZOR

Kathimerini'ye konuşan diplomatik kaynak, Atina'nın öncelikli talepleri arasında yer alan ambargonun zirvede geniş destek göreceğine inanmadığını dile getirdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düsmanlarina karsi rusya cin le ortak hareket edilmeli nato nun cani cehenneme
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'da biliyor ağır bir yaptırım çıkmayacağını ama ne koparırsan kardır anlayışı ile elini yüksek tutuyor tatlı su kurnazı. Hiç hakkı olmadığı Doğu Akdeniz'den pay almaya çalışıyor utanmadan.
    Cevapla
  • Türk gūcū 3 yıl önce Şikayet Et
    yaptırım icin destek veren ülkelerin hepsi Fetöculara kucak açan ülkeler..
    Cevapla
  • Ne alaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya en çok kucak açanlardan değilmiydi,
    Cevapla
  • Halit 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke şu 12 adayı alsak diyorum çünkü bu adalar bizim 1947 antlaşması ile yunanlılara verildi o zamanki başbakan vecumhur başkanları batının adamları oldukları için abilerine ses çıkaramadılar.Ben inanıyorumki Sayın Başkanımız İnşaAllh 2023 te yeniden seçildiğinde 12 adalarıda alacaktır.
    Cevapla
  • Qwerty 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş uluslararası hukuktan anlamadığın ortada tarihte dediğinin örneği var mı ? diyebiliyor musun ya biz karlofça anlaşması yapmıştık ama şimdi bize balkanları verin :) kahvehane muhabbeti yapma
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan zamanında Türkiye'ye karşı kurulmuş uydurmasyon kukla bir devletçik, aynı Bulgaristan ve Ermenistan gibi. Bunlar savaşmadan emperyalistlerin desteğiyle Osmanlı topraklarını gasp etmiş işgalcilerdir. Gasp ettikleri topraklarda Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'nin kan hakkı vardır. İlk fırsatta bu işgalci üç uyduruk devletçik haritadan silinmelidir. Ayırca bu üç eşkıya topluluk 1821 yılından itibaren Müslümanlara karşı vahşi soykırımlar yapmışlardır. Medyamız her gün yukarıda bahsettiğim konuları görsel ve yazılı basında anlatmalı ki halkımız bilinçlensin, düşmanlarımızı ve haklarımızı tanıyalım. Ver kurtul mantığı ile Anadolu'ya sıkıştık çünkü.Haklarımızı arayalım..
    Cevapla
  • EREN AĞIR ABİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR