James Jeffrey'den itiraf: Türkiye'nin ekonomisini yıkmaya hazırdık

ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi ve eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Al Monitor haber sitesine verdiği röportajda, Türkiye'ye yönelik kirli planları itiraf etti. Jeffrey, Ankara yönetiminin Ekim 2019'da Rojava'da başlattığı operasyonları durdurması için ABD'nin devreye girdiğini belirterek, Türkiye'nin operasyonlarına son vermemesi durumunda, "Ekonomilerini yıkmaya hazırdık" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2020 06:13 GÜNCELLEME 13.12.2020 13:51 DÜNYA
James Jeffrey'den itiraf: Türkiye'nin ekonomisini yıkmaya hazırdık
James Jeffrey'den itiraf: Türkiye'nin ekonomisini yıkmaya hazırdık

ABD'nin Türkiye eski Büyükelçisi ve eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Al Monitor haber sitesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

BIDEN'A ERDOĞAN TAVSİYESİ

ABD'li diplomat, "Biden yönetimine Erdoğan'la en baştan nasıl bir ilişki kurmasını tavsiye edersiniz?" sorusuna ise "Öncelikle Erdoğan'ı Türkiye'den ayrı düşünmelisiniz" yanıtını verdi. Biden için öncelikli olan beş meseleyi Çin, Rusya, Kuzey Kore, İran'la nükleer anlaşma ve iklim krizi olarak sıralayan Jeffrey, "Altıncı konu Türkiye çünkü ilk beşin ikisini, İran ve Rusya'yı doğrudan ilgilendiriyor. Ve sekiz veya dokuzuncu sırada yer alacak olan terörizm meselesini de ilgilendiriyor" dedi.

Joe Biden, Obama döneminde başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada Erdoğan ile Türkiye'de görüşmüştü.

 

Erdoğan'ın güç konusunda iyi değerlendirmelerde bulunduğu yorumu yapan Jeffrey, şu ifadeleri kullandı: "Mantıklı bir aktör. Dolayısıyla eğer Joe Biden dünyayı bugün birçoğumuzun gördüğü gibi neredeyse eşitler arasındaki bir yarış olarak görürse, Türkiye son derece önemli bir yere geliyor. Erdoğan'ın sadece sekiz ayda İdlib, Libya ve Dağlık Karabağ'da yaptıklarına bakın. Bu üç yerde de, Ruslar veya onların müttefikleri kaybetti."

"TÜRKİYE OLMADAN İŞ YAPAMAYIZ"

Tükiye'nin çok önemli bir NATO müttefiki olduğunu söyleyen Jeffrey, "İran'a karşı koruma sağlayan anti-balistik füze sisteminin tamamının merkezindeki NATO radarı Türkiye'de yer alıyor. Burada çok büyük askeri varlıklar bulunuyor. Türkiye olmaksızın Ortadoğu, Kafkaslar veya Karadeniz'de iş yapamayız. Ve Türkiye, Rusya ile İran'ın doğal rakibi" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ YIKMAYA HAZIRDIK"

Jeffrey, Ankara yönetiminin Ekim 2019'da Rojava'da başlattığı operasyonları durdurması için ABD'nin devreye girdiğini belirterek, Türkiye'nin operasyonlarına son vermemesi durumunda, "Ekonomilerini yıkmaya hazırdık" dedi.

"SDG'LİLER TEMİZ ÇOCUKLAR"

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) "temiz çocuklar" diye bahseden Jeffrey, mülakatta şu ifadeleri kullandı: "SDG (savaşçıları), temiz çocuklar. Onları ve liderliklerini çok iyi tanıdım. Orta Doğu standartlarına göre gerçekten olağanüstüler. PKK'nın son derece disiplinli bir Marksist kolu. Ayrıca PKK gündemini takip etmekle pek ilgilenmiyorlar, dağları da yok."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 161 TÜMÜ
  • şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan amerika bize iyi bak bizim için maddiyat en son gelir önce din namus vatan
    Cevapla
  • Eda 3 yıl önce Şikayet Et
    İnadına ak parti inadına Erdoğan
    Cevapla
  • Srd 3 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu da bir deyim vardır sizin gibiler iÇin ' ite bak yattığı yere bak.' Siz kimsiniz ki ekonomimizi yıkacaksınız haddinizi bilin.
    Cevapla
  • MUSTAFA BÖLÜKBAŞI 3 yıl önce Şikayet Et
    FARKINI FARK ET: "İran'a karşı koruma sağlayan anti-balistik füze sisteminin tamamının merkezindeki NATO radarı Türkiye'de yer alıyor. Burada çok büyük askeri varlıklar bulunuyor. Türkiye olmaksızın Ortadoğu, Kafkaslar veya Karadeniz'de iş yapamayız."
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    "Suyu neden bulandırdın ?" bahaneleri bunlar? Yıllar önce de kimse İrana silah satmayacak / ticaret yapmayacak diyen ABD değil miydi? Eeee sonra ne oldu? Meğerse ABD2li Yarbay Oliver NORTH İran'a gizli silah satmış ve paraları da Nikaragua gerillalarına yollamış. ??Uydur kaydır ikiz kuleler masalıyla Irak ve Afganistan işgali ? Hani Saddamda kimyasal silah vardı ? Dönemin Genelkurmay başkanı POWEL bile özür diledi utancından insan içine çıkamıyor??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR