İran sosyal medyasında Türkiye'ye boykot çağrısı

Türkiye ile İran arasında yaşanan şiir gerginliği sonrası bazı İranlılar, sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye yönelik boykot kampanyası başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2020 09:56 GÜNCELLEME 13.12.2020 10:00 DÜNYA
İran sosyal medyasında Türkiye'ye boykot çağrısı
İran sosyal medyasında Türkiye'ye boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla önceki gün Azadlık Meydanı'nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde Şair Bahtiyar Vahapzade'nin "Topraktan pay olmaz" şiirinden bir bölüm okudu.

 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a okuduğu şiir nedeniyle tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zarif, şiire karşılık "Kimse Erdoğan’a, Bakü’de yanlışlıkla okuduğu şiirin, Aras Nehri’nin kuzey bölgelerinin İran’ın ana topraklarından zorla ayrılmasıyla ilgili olduğunu söylememiş! O, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba? Kimse Aziz Azerbaycan'ımız hakkında konuşamaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den ise Tahran yönetimine sert tepki geldi.

İRANLILAR BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATTI

Öte yandan yaşanan bu gerginlik sonrası bazı İranlılar, sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye'ye yönelik boykot kampanyası düzenledi.

"Boykot Türkiye" adlı kampanyanın görselinde İranlılar, Türk mallarını ve barkotlarını yayınlayarak "1.5 milyon Ermeninin soykırımını kabul etmek ve Türkiye'den mal, seyahat ve eğlence alımını yasaklamak, halkın abartısına cevap olacaktır. Kuzey İran'ın dönüşü çok yakın" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • Duyarlı Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat kulaklarımla duydum: Bir İranlı Şiî (sözüm ona) molla diyordu ki: "Bir Sünnî'yi öldürmek, yirmi beş tane kâfiri öldürmekten daha sevaptır." Bu videoyu Youtube'da bulabilirsiniz. "Şiîler bizim Müslüman kardeşlerimizdir." diyenler ne büyük yanılgı içindeler, bu videoyu seyretsinler de anlasınlar!
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan tenekeler haliniz suriye ırak gibi olursa sığınacak nereniz var.. Gelin sizede bakarız nasılsa
    Cevapla
  • Halk 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyanın! Ey İranlılar ve tüm Ortadoğu halkları. Büyük İsrail yolunda Irak ve Suriye istikrarsızlaştırıldı ve sıra İran'a geldi. Bunu englleyebilecek tek güç de Erdoğan'ın Türkiye'si.
    Cevapla
  • maremer 3 yıl önce Şikayet Et
    İranlılar ve başlarındaki mallar Türkiye'nin İran için önemini anlayamamış görünüyorlar. Şu anda hayattaysalar biiznillah Türkiye sayesindedir. Yoksa Amerikan emperyalizmi ve siyonizmin kıskacında yok olup gitmişlerdi.
    Cevapla
  • KIRKİKİ 3 yıl önce Şikayet Et
    irandan gaz almayız olur biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR