İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü, Erdoğan'a tepki gösteren milletvekillerini eleştirdi

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Muhammed Hüseyin Ferhengi, Meclis Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de okuduğu şiire tepki gösteren milletvekillerini eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2020 15:00 GÜNCELLEME 13.12.2020 15:00 DÜNYA
İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü, Erdoğan'a tepki gösteren milletvekillerini eleştirdi
İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü, Erdoğan'a tepki gösteren milletvekillerini eleştirdi

İran Meclisi Haber Ajansı'na göre (ICANA)  Ferhengi, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, İran ile Türkiye'nin bölgede çok güçlü komşular olduğunu belirterek, "Birlikte hareket ettikleri hususlarda düşmanlarımızın komploları kesin olarak başarısız oldu." dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiire tepki gösteren milletvekillerine işaret eden Ferhengi, "Bugün Meclis kürsüsünde çok garip ifadeler kullanıldı ve bunlar karşısında şaşırdık." diye konuştu.

 

Ferhengi, Ankara-Tahran ilişkilerine yönelik şunları kaydetti: 

"Düşman, Müslüman ülkeler arasında tefrika oluşturmanın peşinde. Komşular olarak hedeflerine ulaşmalarına izin vermemeliyiz. İran ve Türkiye bölgede çok güçlü komşulardır. Birlikte hareket ettikleri hususlarda düşmanlarımızın komploları kesin olarak başarısız oldu. Herkesi yanlışlarını kabul etmeye ve birliğe davet ediyorum."

İran Meclisi'nde bazı milletvekilleri, Erdoğan'ın Azerbaycan'da okuduğu şiir nedeniyle ortak bir kınama metni yayımlamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Hem zem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama birilerine ders olsun ,hele devlet adamlarına ders olsun. küffar boş durmuyor bozmak kolay ama düzeltmek çok zor. Birlik olmak zorundayız .bölgede çok vahim planlar dönüyor . Rahmetli Erbakan1992 yılında ne demişti . Türkiye ,İran ,Suriye ,Irak birleşip kendi sorunlarını kendileri çözmeli .Hedefi yıkmak olan Küresel güçleri oradan çıkartmalıyız, bu da ancak birlik içinde mümkün . Türkiye’ye ABD ve AB tarafından yapılan ambargolar ne için biraz düşünelim .. Bölgeyi iyi şeyler beklemiyor buna karşı şimdiden hazır olmak lazım diye düşünüyorum...
    Cevapla
  • şia 3 yıl önce Şikayet Et
    şia müslümanların içinde bir bela. o çıban yok edilmedikçe çok sıkıntı verir. kıyamet alametlerine bakın. türkler batı ile ittifak kurup İranı tarihten silecek.
    Cevapla
  • musti 3 yıl önce Şikayet Et
    işte komşuböyle olmalı sizin ve Türkiyenin Düşmanları çok Birlik olursanız yenilmezsiniz
    Cevapla
  • Gurbet kuşu 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerceği görebilen insanlarin artmasi müslümanları daha güçlü yapacak inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR