İnsan DNA'sındaki 5 genin koronavirüs ile bağlantısı ortaya çıktı
İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, insan DNA'sında bulunan beş genin Kovid-19'u şiddetli geçirmeyle bağlantısı olduğu açıklandı. 2 bin 700 Kovid-19 hastasının DNA'sı incelenerek yapılan araştırmada, bu beş genin antiviral bağışıklık ve akciğer iltihabı gibi süreçlerin en önemli sebebi olduğu belirtildi. Bu genlerin, IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 ve CCR2 olarak adlandırılan genler olduğu belirtildi.
ABONE OLBilim dünyasında koronavirüs ailesiyle ile ilgili araştırmalar tüm hızıyla sürüyor. Bilim insanları, Kovid-19'a yakalanma riski taşıyan kişileri tedavi edecek ilaçlar üzerine çalışırken, DNA'da bulunan beş anahtar genin şiddetli geçirilen Kovid-19 ile bağlantılı olduğunu belirtti.
2 BİN 700 KİŞİ İNCELENDİ
Edinburg Üniversitesi tarafından İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, 208 yoğun bakım ünitesindeki 2 bin 700 Kovid-19 hastası incelendi. Hastaların DNA'sını inceleyen ekip, beş genin antiviral bağışıklık ve akciğer iltihabı gibi süreçlerin en önemli sebebi olduğunu açıkladı.
Araştırmanın eşbaşkanlığını yapan Edinburgh Üniversitesi'nde kritik bakım tıbbında akademik bir danışman olan Kenneth Baillie, "Sonuçlarımız, hangi ilaçların klinik testler için listenin en üstünde olması gerektiğini hemen vurguluyor" dedi.
BU GENLERE UYGULANACAK TEDAVİ VİRÜSÜ ENGELLEYEBİLİR
Baillie, "IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 ve CCR2 olarak adlandırılan genler, neden bazı insanların Kovid-19 olup bazılarının olmadığını kısmen açıklıyor" ifadelerini kullanırken, Nature dergisinde yayınlanan bulgulara göre, tespit edilen belirli genlere uygulanacak potansiyel ilaç tedavilerinin virüsü engelleyebileceği belirtildi.
GENİN AKTİVİTESİNDEKİ ARTIŞ KOVİD-19'A KARŞI KORUMA SAĞLIYOR
Kenneth Baillie, "Kovid-19'u genler yardımıyla engelleyebilmemiz sağlayacak ilaçlar arasında en fazla potansiyele sahip olanlar, Eli Lilly tarafından da geliştirilen artrit ilacı baricitinib'i içeren Jak inhibitörleri adı verilen bir anti-inflamatuar ilaç sınıfıdır" şeklinde konuşurken, Baillie'nin ekibi ayrıca, INFAR2 geninin aktivitesindeki artışın, Kovid-19'a karşı koruma sağlayabileceğini, çünkü muhtemelen interferon ile tedavinin etkisini taklit edeceğini belirtti.
-
Mustafa 3 yıl önce Şikayet EtYaparsınız bir aşı hatta mevcut aşılarda zaten bu var. Verirsiniz millete tamam işte. 50 sene sonra bu dna yapıları sıkıntılı dersiniz kendi dna diziliminize ait insan bile yaparsınız.Beğen Toplam 1 beğeni
-
543 3 yıl önce Şikayet Etbu bilgileri sağlık bakanlığı yetkililerine iletin nerden haberleri olsun binlerce sayısız haber var bunları iletinki sağlık bakanlığına alternatik değişik üretken tedaviler bulup geliştirsinlerBeğen Toplam 1 beğeni
-
ahmet 3 yıl önce Şikayet Etbu genlerin IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 ve CCR2 gibi isimleri yok. bunlar insan vücudunu çözdüğünü sanan insanoğlunun basitçe verdiği isimler, insan vücudunu anlamaya bilim yetmez, olağanüstü bir varlıktır insanBeğen Toplam 5 beğeni
-
Pozitif vaka 3 yıl önce Şikayet EtOrdinaryüs profesör doktor Ahmet klavye başında harcanıyorsunuzBeğen Toplam 2 beğeni
-
somers 3 yıl önce Şikayet Ethe he tek senin kafada olsa dünya bir gram bilim ilim ilerleyemezdi...Beğen
-
Ahmet Konuk 3 yıl önce Şikayet EtBir aileden 5 kişinin genciyle yaşlısıyla ölümünüde açıklıyor Avrupa lı ırkı daha çok etkilediğide bir gerçek Asya da Afrika da virüs çok etkili olmadı Asya ile Avrupa ortasındaki Türkiye dede salgın Avrupa ya göre orta seviyedeBeğen Toplam 2 beğeni