Rus isimden Türkiye açıklaması: ABD yaptırımları ikinci S-400 sözleşmesini...

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların potansiyel S-400 alıcılarının gözünü korkutma amacı taşıdığını düşünen İgor Korotçenko, yaptırımların Ankara'yı ikinci S-400 sözleşmesinden vazgeçirmeyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2020 11:05 GÜNCELLEME 16.12.2020 13:18 DÜNYA
Rus isimden Türkiye açıklaması: ABD yaptırımları ikinci S-400 sözleşmesini...
Rus isimden Türkiye açıklaması: ABD yaptırımları ikinci S-400 sözleşmesini...

Küresel Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye'ye Rusya'dan S-400 alımı nedeniyle uygulanan yaptırımları değerlendirdi. Rus haber sitesi Sputnik'e demeç veren Korotçenko, "Washington'un Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar, ABD'nin küresel silah pazarındaki haksız rekabet uygulamalarının belirgin bir örneği. Bu yaptırımların temel amacı, uzun menzilli S-400 sistemleri alımının ABD'nin bu tür eylemlerde bulunmasına yol açacağı konusunda diğer ülkeleri uyarmak" ifadelerini kullandı.

 

Korotçenko, S-400'lerin ABD'li muadili olan Patriot'ların tüm ana göstergelerde Rus sistemlerinin gerisinde kaldığına ve bu nedenle rekabet etme gücü olmayan ABD'nin yaptırım mekanizmalarını kullandığına dikkat çekti.

"ABD, rekabette sopa gösterme yöntemini kullanıyor ve bunun yardımıyla S-400'ü tercih eden ülkelere, devlet yöneticilerine ve liderlere darbe vuruyor" diye devam eden Korotçenko, bu gelişmenin Türkiye'nin S-400'ler için ikinci sözleşme imzalama arzusundan hiçbir şekilde vazgeçirmeyeceğinin altını çizdi.

 
KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 4
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKIYE bu konu hakkinda ABD ye resmen söyle bir aciklma ile karsilik vermeli dir biz defaatle MÜTTEFIKLERIMIZDEN etemin etme adina israrci olduk ama hic bir müttefikiz satmadi bizde ruya ile anlastik cazip geldi aldik simdi baski amaci güdlmekte madem öyle 2 ci partiyi de RUSLAR dan alicaz siz gelin verelim desenizde bu defa biz almiyoruz diye rest cekmeli
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda az cingöz değiller fırsat bu fırsat odun atıyorlar ateşe zaten hepsi şeytanın çocuğu neticede.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Artik Nato nun ve AB nin bir önemi kalmadi TC icin Pasifik ortak pazarina ve Rusya ve Cin le özel anlasma yapmali.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortak üretim e gecilse cok iyi olur Rusya ile iyi komsuluk ve Ekonomi anlasmasi saglamak ülkemizin yararina olur.ve Pasifik ortak pazarina da muracat etmeliyiz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR