Türkiye'den KKTC'ye 300 bin dozluk koronavirüs aşısı desteği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hamza Ersan Saner, Türkiye'nin sipariş verdiği Kovid-19 aşılarından KKTC'ye de geleceğini ifade etti. Türkiye'den KKTC'ye 300 bin doz aşı gönderilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2020 15:42 GÜNCELLEME 18.12.2020 15:42 DÜNYA
Türkiye'den KKTC'ye 300 bin dozluk koronavirüs aşısı desteği
Türkiye'den KKTC'ye 300 bin dozluk koronavirüs aşısı desteği

KKTC Başbakanı Hamza Ersan Saner, salgınla ilgili mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Saner, Kovid-19 bütün dünyayı kasıp kavurduğunu ve Kıbrıs Rum kesiminin de bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydederek, KKTC'nin pandemiden göreceli olarak çok daha az etkilendiğini ve bu başarısıyla tüm dünyanın takdirini topladığını vurguladı.

 

VİRÜSLE SONUNA KADAR MÜCADELE

Hükümetin güvenoyu almamasına rağmen Kovid-19 ile mücadele konusunda ciddi çalışmalara başladıklarını belirten Saner, "KKTC ekonomisinin gelirleri, ağırlıklı olarak turizm ve üniversiteler üzerinden sağlanıyor. Ülkenin sağlık sistemini bozmadan, ekonomiyi de atlamadan virüsle mücadelede başarılı olmanın yöntemleri üzerinde sonuna kadar çalışıyoruz" dedi.

 

"AŞILAR TÜRKİYE'DEN GELECEK"

Saner, aşı konusunda Türkiye ile anlaşmalar yapıldığının altını çizerek, "Anavatan Türkiye'ye aşı gelir gelmez, ilk etapta toplam nüfusumuzun üçte ikisini aşılayabilecek kapasitede bir aşı tedarikiyle aşı kampanyamızı da başlatacağımızı söyleyebilirim.  Aşılar Türkiye üzerinden gelecek" dedi.

Öte yandan KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli de Türkiye'den 300 bin doz aşnın gelmesini beklediklerini söyledi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • Asilturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Simdi o yardimlar turklerden cok turk gorunumlu yunanlar faydalanir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR