Türkiye'den bölgede kritik hamle' 'Bugün Türkiye ile tarihi bir görüşme gerçekleşti'

Türkiye ve Ukrayna arasında ilk defa yapılan 2+2 formatındaki görüşmeye ilişkin Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, 'Türkiye ve Ukrayna arasında yeni bir sayfa açtığımızı gururla söylemek istiyorum' derken, Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran ise 'Bugün tarihi bir görüşme gerçekleşti' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2020 22:50 GÜNCELLEME 19.12.2020 19:15 DÜNYA
Türkiye'den bölgede kritik hamle' 'Bugün Türkiye ile tarihi bir görüşme gerçekleşti'
Türkiye'den bölgede kritik hamle' 'Bugün Türkiye ile tarihi bir görüşme gerçekleşti'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi ziyaret gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte ilk defa yapılan 2+2 formatındaki görüşmeye ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Ukrayna Savunma Bakanı Taran: Bugün tarihi bir görüşme gerçekleşti

“TÜRKİYE VE UKRAYNA ARASINDA YENİ BİR SAYFA AÇTIĞIMIZI GURURLA SÖYLEMEK İSTİYORUM”

 

Toplantıda söz alan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Türkiye ile ilişkilerin önemini vurgulayarak, “Büyük memnuniyetle Türk dostlarımızı Ukrayna’da ağırlıyoruz. Dörtlü formatta yapılan ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Dörtlü format, iki devlet arasındaki etkileşimi sağlayan özel bir format. İki ülkenin Savunma ve Dışişleri Bakanları görüşerek savunma ve güvenlik konusundaki detayları ele alıyorlar. Bu formatın oluşturulmasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında anlaştı. Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin tarihinde yeni bir sayfa açtığımızı gururla söylemek istiyorum. Önümüzdeki toplantıda neleri ele alacağımız konusunu da görüştük. Meslektaşlarımız ile beraber Cumhurbaşkanlarımızın başkanlığındaki bu toplantının, Ukrayna-Türkiye ilişkilerinde itici güç olacağına inanıyoruz. Ayrıca bu toplantı, bizim bulunduğumuz bölgede önemli bir role sahip” şeklinde konuştu.

Bakan Akar açıkladı: Önemli kararlar aldık

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran

“BUGÜN TARİHİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ”

Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran ise yapılan görüşmenin tarihte ilk olduğunu belirterek, “Bence bugün 4 Bakanın katılımıyla gerçekleştirilen bu görüşme, tarihi bir olaydır. Bu toplantı, Ukrayna ve Türkiye’nin stratejik ortaklığa önem verdiğini gösteriyor. Görüşmemizde Karadeniz ve Azak denizindeki güvenliğin ele alınması tesadüf değil. O bölge Rusya’nın saldırgan tutumu nedeniyle ciddi baskı altında. Bu konuda Türk meslektaşlarımla aynı görüşe sahip olduğum için çok memnunum. Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu ile Türkiye hükümeti arasında imzalanan askeri anlaşmaları hayata geçirerek işbirliğinin yoğunlaştırması konusunda kararlıyız. Aynı zamanda Türkiye ile askeri teknik işbirliğimizi de geliştiriyoruz. Bildiğiniz üzere Ukrayna Hava Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılayacak korvet ve İHA’lar ile ilgili anlaşmalar imzalandı. Türkiye ve Ukrayna arasında bahsedilen anlaşmaların imzalanması Karadeniz’de güvenliği sağlayacak” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukraynalı Mevkidaşları İle 2+2 Formatı’nda Toplantıya Katıldı

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • KürdTürk kardeştr 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah varlığımızı İSLAM'da görüp bilmeyi nasip eylesin İnşâAllah. *Milliyetimiz bir vücuddur. Ruhu İslâmiyet, aklı Kur'an ve imandır. Tarihçe-i Hayat, s.86"
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet baba işini bilir.
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna, Macaristan, Polonya. Bu 3 ülkeyi yanimiza cekmeliyiz. Hepsi zamanin güclü Devletleri
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    gürcistan eklenmeli. rusya emperyal bir devlet. sınır komşusu olmamaya dikkat edilmeli. rusya ile sınır olupta sorun yaşamayan dünyada ülke yok. japonya kuril adaları işgal altında. gürcistanı ve ukraynayı işgal etti. 1990 a kadar avrupanın yarısını işgal etti. almanyayı dilim gibi ikiye böldü. kankisi çinle ile bile sınır sorunu var. bu nedenle hükümet doğru adımlar atıyor. tek sorun suriye de gerçek anlamda komşumuz oldu. katil esat izinsiz tuvalete bile gidemiyor.
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz Rusya yı da unutmayalım
    Cevapla
  • Malatyam 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağda Ermenistan ile Azerbaycan savaştı, ama Karabağda Rusların ve Türklerin silahları savaştı. Türkiyemin silahları savaşı kazandı. Ukrayna ile Rusya kedi köpek gibidir. Rusyanın silahlarına karşı galip gelen Türkiye ile dostluk kurmak Ukrayna için kaçınılmazdır. Ayrıca Türkiye ile yakınlaşması Rusya ile Türkiyenin arasını açmanın başka bir yoludur. Şimdi Türkiye her ikisi arasında sıkışacaktır, her ikisi ile dost kalmak zor olacaktır. Türkiye şimdi seçimini Ukraynadan yana yaptı gibi gözüküyor, başka bir deyişle Türkiye'yi Ukrayna kaptı diyebiliriz...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hep başa bela olmuştur. Ukrayna'yı ileri karakol, Rusya'nın içine sokulmuş bir hançer gibi kullanıyoruz. Kazanan Türkiye burada. Rusya güneyden Suriye üzerinden bizi kuşattı. Tedbir almak ve Rus belası ile mücadele etmek şart.
    Cevapla
  • Kızıl Elma 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç üzülme kardeş. Hep Rusya bizim işimize çomak sokacak değil ya. Etme bulma dünyası bu
    Cevapla
  • Sürücü 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce Türk tır şoförlerine eziyet etmeyi bıraksınlar bunlar anlaşır fakat polisi ve gümrükçüsü ve alayı türk düşmandır inanmayın bunlara
    Cevapla
  • laz 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlarin karilarini namusuna goz kayarsaniz normal aslanim. dua edin neyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR