Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı

Son Dakika haberi; Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye 3 adet Katyuşa tipi roket ile saldırı düzenlendi. Saldırıya ABD Bağdat Büyükelçiliği binasına konuşlandırılan hava savunma sistemi ile karşılık verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2020 21:44 GÜNCELLEME 20.12.2020 22:19 DÜNYA
Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı
Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan Yeşil Bölge’ye roketli saldırı yapıldı. Yetkililer, ABD Bağdat Büyükelçiliği, yabancı misyonlar ve Irak hükümet konaklarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye 3 adet Katyuşa tipi roket ile saldırı düzenlendiğini aktardı. Saldırıya ABD Bağdat Büyükelçiliği binasına konuşlandırılan hava savunma sistemi ile karşılık verildi.

 

Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye roketli saldırı

Irak’ta 3 Ocak 2020’de Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ABD’nin düzenlediği operasyon ile öldürülmesinin ardından ABD misyonları ve koalisyon güçlerini hedef alan saldırılar arttı.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    iranın bugüne kadar amerikaya tek kurşun attığı görülmemiştir başkatil süleymani gibi hamaney derecesindeki bir adamları öldüğünde bile mecburiyetten dolayı sade bir iki soba borusuyla karşılık vermiş oda hiç bir hasara yol açmamıştır bu saldırıları büyük ihtimalle ışid yapıyor ama iran leş kargası gibi operasyonlara sahip çıkıyor
    Cevapla
  • Abdül CELAL 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD senaryo su. trump tan sonra Bidon da aynı izden gidiyor. Orta doğu ya operasyon için düğmeye basıldı.
    Cevapla
  • Ati 3 yıl önce Şikayet Et
    Iran mi önceden haber vermiştir.
    Cevapla
  • uygar 3 yıl önce Şikayet Et
    trump savaşı başlatacak gibi görünüyor
    Cevapla
  • sezai 3 yıl önce Şikayet Et
    iran halkının gazınını alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR