ABD'den Esma Esed'e yaptırım kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Esma Esed ile bazı aile üyelerine yaptırım uygulanacağını duyurdu. İngiltere doğumlu Esma Esad ve hala Londra'da yaşayan, İngiliz vatandaşı olan doktor babası Fawaz Akras, annesi Seher Otri, erkek kardeşi Firas Akras ve amcası Eyad Akras, ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırım listesine girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2020 16:49 GÜNCELLEME 23.12.2020 16:51 DÜNYA
ABD'den Esma Esed'e yaptırım kararı
ABD'den Esma Esed'e yaptırım kararı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuya ilişkin açıklamasında, Esed rejiminin acımasız savaşı sona erdirmeyi reddettiğini ve siyasi çözüme ulaşma çabalarını engellediğini kaydetti.

 

ABD'nin çatışmayı uzatanlardan hesap sormaya devam edeceğini belirten Pompeo, Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vereceğini vurguladı.

Pompeo, ABD'nin çatışmanın başlangıcından bu yanan 12,2 milyar doların üzerinde insani yardım sağladığını ve Esed rejimine baskı uygulamaya devam edeceğini bildirdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın atadığı Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn de telekonferans yöntemiyle gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Esma Esad'ın İngiltere'de yaşayan ailesine yönelik yaptırımlar için İngiliz hükümetiyle işbirliği içinde çalışıldığını belirtti ve "Salı günü iki bakanlığın listesine giren kişiler ve kurumlar ticaret ya da iş yapanlara da ikincil yaptırımlar uygulanacak" dedi: "Beşar Esad'ın mal varlığını hedef almanın yolu bu."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • vatan. 3 yıl önce Şikayet Et
    rezillerr vicdansizlar katillerrr.
    Cevapla
  • Maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah öldürmesin dağ taş surundursun seni ve kocani
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz uşakları olduğu için.
    Cevapla
  • AYNA 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap liderlerin eşleri neden İngiliz?
    Cevapla
  • ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu'nun haline baktığınızda anlarsınız neden ingiliz.
    Cevapla
  • akoyusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Pis mahluklar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR