Libya ordusundan savaş çağrısı yapan Halife Hafter'e uyarı!

Libya ordu komutanlarından Usame Cuveyli, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in savaş hazırlığı çağrısına karşı, "Savaşmak isteyen taraf için sonuçlar korkunç olacaktır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2020 01:38 GÜNCELLEME 25.12.2020 09:05 DÜNYA
Libya ordusundan savaş çağrısı yapan Halife Hafter'e uyarı!
Libya ordusundan savaş çağrısı yapan Halife Hafter'e uyarı!

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Libya Ordusu Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Cuveyli, gayrimeşru güçlerin lideri Hafter'in ülkedeki Türk güçlerine karşı savaş hazırlığı yapılması çağrısına sert tepki gösterdi.  

 

 

Batı bölgesinde sorun çıkarmayı veya savaşın fitilini ateşlemeyi düşünen tarafları uyaran Tümgeneral Cuveyli, "Savaşmak isteyen her taraf için sonuçlar korkunç olacaktır ve ona güçle vereceğimiz karşılığı da hesaba katmalıdır." ifadelerini kullandı. 

"SİZ HAZIRLANDIYSANIZ BİZ DE HAZIRLANDIK"

 

 

Öte yandan Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Halife Hafter güçlerine yönelik, "Siz (savaşa) hazırlandıysanız biz de hazırlandık." ifadesini kullandı.

Kununu, "Saldırganlar ve savaş suçlularıyla barış yapılmaz. Sizin yeriniz ancak hapishanedir. Adil yargılama ile mahkemeye çıkarılmanızı sağlayana kadar sizi takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

'TÜRK KUVVETLERİNE KARŞI SAVAŞA HAZIR OLMAYA ÇAĞIRIYORUM'

Libya'da gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter, bugün yaptığı açıklamada, "Tüm kuvvetlerimizi Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum." demişti.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Grçk 3 yıl önce Şikayet Et
    Verdiler gazı haftere ancak unutmasın bir kıvılcıma bakar patlaması....
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fransız uşağı yeni sihaların testini yapmamızı istiyor
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir süredir ülkemiz Libya ordusuna ciddi eğitim ve teçhizat desteği sağlıyor. Libya ve Türk ordusu Hafter in savaş açacağını farkında zaten. Hazırlıklar bitti ve bu son savaşta Türk ordusu desteğinde tüm Libya kurtulacak. Çünkü şimdi karşılarında profesyonel bir Libya ordusu olacak. Hemde yenilmez Bayraktar Siha ların korumasında.
    Cevapla
  • Çankırılı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter icimizde ki ittihat ve terakki artığı chp ile ittifak halindedir zillet ittifakının bir parçasıdır ittihatci chp istikbarat verebilir dikkat
    Cevapla
  • Savaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanı küçümsemek doğru değildir, ama sanırım hafter bizi çok fazla küçük görüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR