Koronavirüsün yeni mutasyonu 3 ülkeye daha sıçradı

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere'den Japonya'ya gelen 5 kişide Kovid-19'un mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı. Lübnan ve Fransa Sağlık Bakanlıkları da ülkede mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ilk kez görüldüğünü açıkladı. Fransa, Japonya ve Lübnan ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 10'a yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2020 17:15 GÜNCELLEME 26.12.2020 09:15 DÜNYA
Koronavirüsün yeni mutasyonu 3 ülkeye daha sıçradı
Koronavirüsün yeni mutasyonu 3 ülkeye daha sıçradı

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere'den Japonya'ya gelen 5 kişide Kovid-19'un mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı. Japonya'da Sağlık Bakanı Tamura, Japonya Başbakan'ı Yoshihide Suga'nın hava limanlarında ve bilhassa İngiltere'den dönen kişilere yönelik sıkı karantina tedbirlerinin alınması gerektiğiyle ilgili çağrısını dile getirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı da ülkede mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ilk kez görüldüğünü açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 21 Aralık'ta Londra-Beyrut seferini yapan uçaktaki yolculardan birinde Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün görüldüğünü belirtti. Fransa Sağlık Bakanlığı ise, İngiltere'nin başkenti Londra'dan 19 Aralık günü Tours kentine gelen adı açıklanmayan Fransız vatandaşı karantinaya alındığını duyurdu. Bakanlık, semptom göstermeyen bu kişinin testinin iki gün sonra pozitif çıktığını ve bu kişide, mutasyona uğramış virüs tespit edildiğini açıkladı. Ülkedeki başka kişilerde de yeni türün görülebileceği belirtildi.

 

MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Fransa, Japonya ve Lübnan ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 10'a yükseldi. Mutasyon geçiren tür daha önce, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, Singapur, İskoçya ve İtalya'da görülmüştü.

 
KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem tehlikeli kapatın sınırları korku pompalamayın
    Cevapla
  • yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    masus yapıyorlar şişirme heryer kapalı olsun diye madem mutasyoon geçirdi tek ayrıcalıgı nedir hızlı bulasması gecen ayda hıslı bulasmıyormuydu bu millette kanıyor bunlara
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Verin korkuyu, Milleti eve kilitleyin, esnafı iflas ettirin ki küreci şeytan askerlerine yardımcı olun. Devletler çok vebal altında.
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyon demek birşeyin evrim geçirmesi. Aktif olması veya Hayırlısı da olabilir.. mutasyon ile özelliğinide kaybedebilir. Insanlada bağışıklık denen Hücreler var. Koronadan öncede hastalıklar mevcut idi..
    Cevapla
  • Mehmet Reşit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bögisayara antivirüs kuran insanoğlu kendine bulamadı antivirüs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR