Irak’ta Şii lider Sadr'dan ABD ve İran’a çağrı

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD ve İran’a seslenerek, Irak’ı çatışma alanı yapmaktan vazgeçmelerini istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2020 22:18 GÜNCELLEME 25.12.2020 22:21 DÜNYA
Irak’ta Şii lider Sadr'dan ABD ve İran’a çağrı
Irak’ta Şii lider Sadr'dan ABD ve İran’a çağrı

Sadr, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İran ve ABD’ye son çağrı" ifadesiyle seslenerek, şunları ifade etti:

 

“Irak, ABD ve İran arasındaki çatışma alanının kurbanı oldu. Değerli komşumuz İran İslam Cumhuriyeti Irak’ı kendi çatışma alanı yapmaktan vazgeçmeli. Irak ve hükümetinin bağımsızlığı ve egemenliğine dokunmaktan vazgeçerse (İran'ı) içinde bulunduğu acısıyla (Kovid-19) baş başa bırakmayız.”

“İşgalci” diye nitelendirdiği ABD’ye de çağrı yapan Şii siyasi ve dini lider, Iraklıların iki taraf arasındaki çatışmanın parçası olmadığını savunarak, “Yeni bir Irak inşa etme sürecindeyiz.” dedi.

 

Sadr, yaptığı çağrıya kulak verilmediği halde, siyasi ve toplumsal araçlarla müdahale etme uyarısında bulundu. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • özkonyali 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten tipinden belli haşhaşi bu.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar abd nin ingilizlerin köpeği yüzlerinde gıram şeref yok ,hadi ordan ırağı savaş yeri yapmayın çağrıları meydanlarda kendinizi zincirleyerek yer kalmıycak korkusu sapiklar sizi müslümanim diyip kendi kardeşlerini tekfir eden münafiklar bu dünyada da ahirettede iki yakanız bir araya gelmiyceksizin . İngilizlerin oyuncak hamuru olmuşsunuz istediği şekle sokuyorlar sizi .
    Cevapla
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam sahtekarın tekidir, Halk savundu ve şehire yabancı askerleri sokmadı ama bu adam Basrayı ingilizlere 100 milyon dolara sattı körfez savaşı zamanı.
    Cevapla
  • Cahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Slm.kardesler yeter bu ayrımcılık sen şiilik nedir bilirmisin?Haşhasiler kim bilirmisin?Iraki Abd ve muttefiklerine teslim eden kes nizani tarikatıdır.Gercekten ıslamiyeti savunuyorsanız Filistine bakın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR