BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin'den korkutan açıklama: 10 sene daha aramızda olacak

BioNTech CEO'su Prof. Uğur Şahin, Kovid-19 virüsünün 10 yıl daha bizimle olacağını söyleyerek, yeni vaka artışlarına hazırlıklı olma çağrısı yaptı. Şahin ayrıca, yeni normale alışmamız gerektiğini söyledi ve daha normal bir hayat için yaz sonunu işaret etti. Bu kış mevsimi için umutlu konuşmayan Türk bilim insanı, önümüzdeki kış mevsiminde durumun daha kontrol altına alınmış olmasını beklediğini kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2020 17:52 GÜNCELLEME 29.12.2020 13:32 DÜNYA
BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin'den korkutan açıklama: 10 sene daha aramızda olacak
BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin'den korkutan açıklama: 10 sene daha aramızda olacak

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile ortak geliştirdikleri Kovid-19 aşısı ile dünyada adından çokça söz ettiren BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, hafta sonu sanal ortamda katıldığı bir toplantıda pandeminin gidişatı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

 

ŞAHİN: KOVİD-19 10 SENE DAHA ARAMIZDA OLACAK

Kovid-19 virüsünün 10 yıl boyunca daha bizimle olacağını söyleyen Şahin, "Dünya ne zaman normale döner?" sorusuna, "Yeni bir 'normal' tanımına ihtiyacımız var. Virüs önümüzdeki 10 yıl boyunca bizimle kalacak. Orada olacağı gerçeğine alışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

TÜRK BİLİM İNSANI DAHA NORMAL BİR HAYAT İÇİN "YAZ SONUNU" İŞARET ETTİ

Salgında zaman zaman yükselmelerin olabileceğini aktaran Şahin, bulunan aşılar sebebiyle yaz sonunda daha normal bir hayata geçilebileceğini söyledi.

"BU KIŞ ZOR GEÇECEK" MESAJI

Şahin bu kış mevsimi için umutlu konuşmazken, önümüzdeki kış mevsiminde durumun daha kontrol altına alınmış olmasını beklediğini kaydetti.

"MUTASYONU 6 HAFTADA YENEBİLECEK KAPASİTEDEYİZ"

Kovid-19'un İngiltere'de uğradığı mutasyon hakkında da konuşan BioNTech'in CEO'su Şahin, ürettikleri aşıyı 6 hafta içinde yeni mutasyona da etki edecek şekilde geliştirme kapasitelerinin olduğunu açıkladı.

FORBES'IN "MİLYARDER DOKTORLAR" LİSTESİNE GİRDİ

Koronavirüs aşısını geliştiren Şahin, 4,2 milyar dolarlık servetiyle, ekonomi dergisi Forbes'ın yayınladığı "bu yıl milyarder statüsünü kazanan sağlık sektöründeki 50 kişi" listesine birincilikle girdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 213 TÜMÜ
  • Çağrı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyorum nedendir. Fakat sana karşı içimde böyle hiç ısınma yok. Hani baştan aşağı bir tutarsızlık seziyorum. Ama bildiğimiz bir yol varsa aşı eğer bulunduysa ilk o ülkenin tavır ve sosyalleşmesine bakarım . Yasaklar kalkar, hayat normale döner ise işte o zaman o aşıya inanırım . Onun dışında niyeyse sana hiç güvenemiyorum .
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bı ben mi düşünüyorum dedim bu adam paranın peşinde diye. Yorumları okudum ...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne 10 yıllı hayat boyunca beraber yaşayacağız sizlerde asilalarinizi satarsiniz para koyacak yeriniz kalmayacak
    Cevapla
  • westanlı65 3 yıl önce Şikayet Et
    Dini İmanı para oluş..
    Cevapla
  • Harun tay 3 yıl önce Şikayet Et
    10sene asi satacaksin. 10 sene surecekse bu aşı ne işe yarar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR