Ülkenin en büyük altın üssü oldu! Binlerce tonluk altın madeni bulundu

Çin'in doğusundaki Shandong eyaleti, geçtiğimiz 10 yıl içinde yapılan araştırmalar sonunda 2 bin 957 tonluk altın rezervi keşfettiğini açıkladı. Shandong Doğal Kaynaklar Dairesi, böylece eyaletin ülkenin en büyük altın üretimi üssü olma konumunu pekiştirerek korumuş olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2020 13:11 GÜNCELLEME 29.12.2020 13:11 DÜNYA
Ülkenin en büyük altın üssü oldu! Binlerce tonluk altın madeni bulundu
Ülkenin en büyük altın üssü oldu! Binlerce tonluk altın madeni bulundu

Shandong Doğal Kaynaklar Dairesi Müdürü Yu Xiangdong'un bildirdiğine göre, 2011 yılından bu yılın sonuna değin her biri 100 tondan fazla rezerve sahip dört adet büyük ölçekli altın yatağı keşfedildi. Bunun dışında, aynı dönemde, sekiz büyükçe ve 121 adet de orta ve küçük ölçekli yatak bulundu. Bu dönemde keşfedilen yeni rezervler, Shandong'da 1949 yılından 2010 yılına kadar bulunmuş olan altın kaynaklarının toplamından daha fazla.

 

Öte yandan Yu, Shandong'da yer alan ve altın madeninin bulunduğu Jiaodong Yarımadası'nın dünyanın üçüncü büyük altın madeni bölgesi olduğuna işaret etti. Eyalet yönetimi, son 10 yıl zarfında jeolojik keşiflere yönelik olarak 8,1 milyar yuan (yaklaşık 1,2 milyar dolar) yatırım yaptı ve bu sayede değerli madenlerin keşfi, eski maden yataklarının gözden geçirilmesi ve temel jeolojik incelemeler alanlarında dikkat çekici sonuçlar elde etti.

KAYNAK : Çin Uluslararası Radyosu
YORUMLAR 1
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    2 bin ton binlerce tonluk altın okyanuslarda var efendim altının 30 gramının topraktan ayrilması 1000 dolar kar maliyet 1500 dolar 30 gramı olay bu altın altın çok zahmetli ve insanoğlunun başını en çok belaya sokan bir metal
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR