Yemen'de yeni bakanlar havalimanına indi, bombalar patlatıldı! Çok sayıda ölü var

Yemen'de yeni hükümete ait bakanları Riyad'tan geçici başkent ilan edilen Aden'e taşıyan uçak, Aden Havalimanına indikten kısa bir süre sonra, havaalanına saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre en az 27 kişi öldü, 60'dan fazla kişi yaralandı. Yemenli yetkililer, yeni hükümet bakanlarının saldırıdan sağ kurtulduğunu kaydetti. Ülkede kurulan bu kabine, Suudi Arabistan ve BAE tarafından oluşturuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2020 15:17 GÜNCELLEME 31.12.2020 07:59 DÜNYA
Yemen'de yeni bakanlar havalimanına indi, bombalar patlatıldı! Çok sayıda ölü var
Yemen'de yeni bakanlar havalimanına indi, bombalar patlatıldı! Çok sayıda ölü var

Yıllardır iç savaşın etkisinde olan Yemen'de yeni bir gelişme yaşandı.

 

Yemen'de yeni hükümete ait bakanları Riyad'tan geçici başkent ilan edilen Aden'e taşıyan uçak, Aden Havalimanına indikten kısa bir süre sonra, havaalanına saldırı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre en az 27 kişi öldü, 60'dan fazla kişi yaralandı.

 

Yemenli yetkililer, yeni hükümet bakanlarının saldırıdan sağ kurtulduğunu kaydetti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Yemen hükümeti İran destekli Husileri suçladı. Husiler yaptığı açıklamada, saldırı ile bir ilgilerinin olmadığını belirtti.

Ülkede kurulan bu kabine, Suudi Arabistan ve BAE tarafından oluşturuldu.

SALDIRIDAN SONRA ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ! KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

"BU BİR TERÖR EYLEMİDİR"

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, hükümet üyelerinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Aden Havalimanı'nı hedef alan korkakça terör eylemi Yemen'e ve halkına karşı yürütülen savaşın bir parçasıdır" ifadesini kullandı. Abdulmelik, söz konusu saldırının, Husilerin darbesini sonlandırana kadar ve istikrar yeniden sağlanıncaya kadar görevlerini yerine getirme kararlılıklarını artırdığını belirtti.

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN YEMEN'DEKİ SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Yemen hükümeti üyelerini taşıyan uçağın Aden Havalimanı'na inişinden sonra gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta görevine başlayan Başbakan Muin Abdülmelik başkanlığındaki yeni Yemen Hükümeti üyelerini taşıyan uçağın Aden Havalimanına inişinden sonra gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kardeş Yemen halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • MEHMET ASAF 3 yıl önce Şikayet Et
    acilen orayada bir birlik göndermek gerekıyor ,ancak bizim askerler orayı düzene sokar
    Cevapla
  • keamu 3 yıl önce Şikayet Et
    Orada Suudi destekli Hadi Hükümeti ile Şii İran destekli Husi Hükümeti arasında bir içsavaş var. Birde el kaidenin etkili olduğu bölge var. Bu bizim buradan gördüğümüz tabiki işin üç yüzünü ve perde arkasında neler olduğunu konunun uzmanları bilir.
    Cevapla
  • İbraam 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemenlilere.5 adet iha verin.gerisinide Suudi itler düşünsün...sırf sudileri ısıtmak için her hafta bir petrol rafineri isi vurdurmak lazım... Çöldebile insan üşüyebilir.. Kaldıki sudileri üşümesin....eyvah eyvah eyvah
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadan dinlemeden yorum yspan meee lere hayret ediyorum. Haberi bi okuyun suud ve bae şeytanları yemeni ele geçirmek üzereler. Bu saldırı halkın saldırısı
    Cevapla
  • zafer42 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu isi kim yaptiysa Allah Tez zamanda cezasini verir insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR