Süleymani'nin yerine gelen komutan, ABD'yi vurmakla tehdit etti

İran Devrim Muhafızları Ordusunun ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nün Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını söyleyerek, "Evinizin içinde (ABD'de) dahi bu işlediğiniz suçun karşılığını verecek kişilerin olması mümkündür" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2021 12:25 GÜNCELLEME 01.01.2021 17:16 DÜNYA
Süleymani'nin yerine gelen komutan, ABD'yi vurmakla tehdit etti
Süleymani'nin yerine gelen komutan, ABD'yi vurmakla tehdit etti

İran Devrim Muhafızları Ordusunun Kudüs Gücü'nün Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, geçen yıl 3 Ocak'ta ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin birinci ölüm yılı münasebetiyle Tahran Üniversitesi'nde düzenlenen anma töreninde konuştu.

 

Suikastın talimatını verdiğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alan Kaani, "Şehit Süleymani, bu alçakça suçu işleyen dünyanın en acımasız ve kirli adamı tarafından suikasta uğradı" ifadelerini kullandı.

Kaani, ​​​​​​​Süleymani'nin intikamını alacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Açıkça söylüyorum ki, Kudüs Gücü ve direniş kuvvetlerinin yolu ABD'nin işlediği kötülükler nedeniyle değişmeyecektir. Evinizin içinde (ABD'de) dahi bu işlediğiniz suçun karşılığını verecek kişilerin olması mümkündür."

 

Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Saldırıda Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte 10 kişi ölmüştü.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ufak at civcivler aç kalmasın. Münafık sürüsü.
    Cevapla
  • Tuncay 3 yıl önce Şikayet Et
    Füzelerinizi en değerli adamınız öldürüldüğünde kullanmadınız demekki boşsunuz.kansızlar senelerce ıraktaki müslümanları öldürdünüz.abd gavuru da öyle hakkınızdan geldi.
    Cevapla
  • Ebu suud 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iranlılar kadar riyakâr yalancı vede korkak bir devlet yok dünyada .Bunlar masum on binlerce sünnî müslümani öldüren münafıklar topluluğudur.
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Isıracak köpek havlamaz.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu bir horoz dahi sizlerden daha erkek ve faydali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR