Almanya'dan Demirtaş serzenişi: Erdoğan bizi ciddiye almıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, Almanya’da tepkilere neden oldu. Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Yeşiller'den Claudia Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini ciddiye almadığından dert yanarak AİHM'nin Demirtaş kararının uygulanmamasına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2021 16:21 GÜNCELLEME 01.01.2021 16:21 DÜNYA
Almanya'dan Demirtaş serzenişi: Erdoğan bizi ciddiye almıyor
Almanya'dan Demirtaş serzenişi: Erdoğan bizi ciddiye almıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, Almanya meclisinde de gündem oldu. Yeşiller Partisi Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia TBMM'de görüşülen kanun teklifine tepki gösterildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik baskıların artırılmasını isteyen Roth, Türkiye'ye yönelik silah sanayii ürünlerinin ihracatının, Alman denizaltılarını da kapsayacak şekilde durdurulması gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN BİZİ CİDDİYE ALMIYOR

 

 

Roth, “Almanya'nın ve AB'nin, bu otokratik rotaya daha fazla tahammül etmeyeceklerini gösteren güçlü bir sinyalin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmesinin zamanı çoktan geldi” dedi.

Alman Meclis Başkan Yardımcısı Roth, Terörle mücadele yasalarının, muhalefete ve sivil toplum kuruluşlarına karşı kullanılarak istismar edilmesinin Türkiye'de bir gelenek olduğunu dile getirdi.

Roth ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararına rağmen, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmamasını da eleştirdi. Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi olduğunu ve bu sebepten dolayı AİHM kararlarını uygulama yükümlülüğü altında bulunduğunu belirten Roth, Erdoğan'ın bir kez daha AİHM kararlarını ciddiye almadığını gösterdiğini belirtti.

YORUMLAR 128 TÜMÜ
  • Sungur 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK'nın uyuşturucusuna muptela BND ve alman siyasetçisi terör sevici. Başka türlü alman derin devleti işini yürütemez. Siyaseti kontrol etmek kolay değil. Değilmi ?
    Cevapla
  • Sadettin. 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz Reis için bir hiçsiniz Reis ne yapacağını çok iyi bilir ahim. Zaten dogru karar veren bir mahkeme degil bunu bütün dünya biliyor biz Türk milleti olarak bu mahkemeyi tanımıyoruz. Her kez haddini bilecek o kadar.
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz...elinizdeki teröristlerin hepsini verin demirtaşı alın çok seviyorsanız
    Cevapla
  • Selahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsinki cidiye alalim herkes kendi ülkesine baksin kimse kimsenin ic islerine burnunu sokma haki yoktur madem öyleyse siz avrupalilar neden türkiyenin istedigi teröristleri iyade etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Muhammed Ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis Sizi Ciddiye Alsaydı Reis Olamazdı O Zaman! Reisi Ençokta Bu Yüzden Seviyoruz Sizi ve İçimizdeki Sizleri Ciddiye Almadan Çalışıyor Allah İçin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR