Hizbullah: ABD Büyükelçiliğine girmeyeceğiz!

Irak'taki Şii milis gücü Ketaib-i Hizbullah, ABD'nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin birinci ölüm yılında ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine girme niyetinde olmadıklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2021 14:18 GÜNCELLEME 03.01.2021 14:19 DÜNYA
Hizbullah: ABD Büyükelçiliğine girmeyeceğiz!
Hizbullah: ABD Büyükelçiliğine girmeyeceğiz!

Ketaib-i Hizbullah Genel Sekreteri Ebu Huseyin el-Humeydavi, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün şer elçiliğine (ABD Büyükelçiliği) girmeyeceğiz. Hükümeti de devirmeyeceğiz. Hala vaktimiz var. Silahımız (Güçlerimiz), tarih boyunca tüm askeri kurumlar ve ordulardan daha düzenli ve kontrollüydü. Bu silah, her daim elimizde kalacak ve kimsenin bu silaha müdahale etmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

Öte yandan Irak güvenlik güçleri, başkent Bağdat'taki tüm büyükelçilikler, askeri ve emniyet kurumları etrafında yoğun güvenlik önlemleri almıştı.

GÖSTERİ ÇAĞRILARI

 

 

Ülkedeki İran'a yakın Haşdi Şabi çatısı altındaki Bedir Örgütü lideri Hadi el-Amiri ve Asaib Ehlil Hak örgütü lideri Kays Hazali, Süleymani suikastının yıl dönümü dolayısıyla gösteri çağrısında bulunmuştu.

Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte 10 kişi ölmüştü.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ebuyasir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kininizde geberin İran düşmanı ABD ve Suudi uşakları
    Cevapla
  • Hay bin Yakzan 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ırak savaşıyla beraber ortadoğuda güçlenmenizin önünü açtı neden saldıracaksınızki? Saldırsanızda ne olacakki attığınız füze gider başka elçilik binasını vurur beceriksizliğinizi çok iyi biliriz...
    Cevapla
  • Mete TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD size gir derse girersiniz. Sırf ABD'ye bahane verip İran'ı işgal etmesi için onların istediği zaman girersiniz.
    Cevapla
  • laedri 3 yıl önce Şikayet Et
    fare dağa küsmüş.. dağın haberi olmamış... hadi oradan sizin cibiliyetinizi biliriz biz..
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    konsolosluk dediğin küçük bir bina girsen ne olur. Ne zarar verebilirsin amerika gibi bir devlete anca yaptırım yersin. İran daki kötü gidişatı amerikan ilişkilerine bağlatmaya çalışma çabası sadece. beceriksizliklerini amerikan ilişkileri nedeniyle bozuluyor dedirtmek için. İran halkı bu yalanları yememeli artık. Biden zaten Trump'ın aksine İran ile iyi ilişkiler kurmak istiyordu. İran nükleer çalışmasına tekrar başlatarak bu olumlu havayı bile bile isteye istiye bozdu. şeytan gibiler Allah bunlara fırsat vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR