Aliyev'den Şuşa ve Fuzuli talimatı! 'İlan ettim'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'daki Fuzuli kentinde uluslararası havaalanı inşa edilmesi yönünde talimat verdiğini açıkladı. Öte yandan Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa'yı da Azerbaycan'ın "kültür başkenti" ilan etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2021 16:49 GÜNCELLEME 06.01.2021 10:13 DÜNYA
Aliyev'den Şuşa ve Fuzuli talimatı! 'İlan ettim'
Aliyev'den Şuşa ve Fuzuli talimatı! 'İlan ettim'

Azerbaycan'ın yeni Kültür Bakanı Anar Kerimov'la videokonferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'da yeni havaalanı inşa edileceği bilgisini paylaştı. Aliyev, "Verdiğim talimatla Fuzuli'de uluslararası havaalanı inşa edilecek. Talimat verildi, şu anda arazi seçimi yapılıyor. Bölgenin patlayıcılardan temizlenmesi için çalışmalar yapılacak. Bu yıl içinde havaalanı tamamlanmış olacak, en azından kalkış ve iniş pistleri hazır olacak" ifadelerini kullandı.

 

Başlıca görevlerinin Ermenilerce yıkılan tarihi ve kültürel anıtların aslına uygun olarak yeninden yapılması olduğunu vurgulayan Aliyev, "Şuşa'yı Azerbaycan kültürünün başkenti ilan ediyorum. Şuşa şehri bunu hak ediyor. Sadece Azerbaycan'ın değil, bölgenin kültür başkenti sayılabileceğini düşünüyorum. Şuşa'nın kültürel yaşamı zengin olmalıdır. Şuşa'nın restorasyonu için çalışmalar artık başladı. Benim talimatım üzerine oraya büyük bir heyet gönderildi. Şuşa, zaman kaybetmeden, aynı zamanda acele etmeden aslına uygun olarak restore edilmelidir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • göktürk okcu 3 yıl önce Şikayet Et
    el birliğiyle ayağa kaldıralım ata mirası vatan toprağını
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yıl saglik , huzur ve barış getirsin ,ilham Aliyev.
    Cevapla
  • rusya disari 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı topraklarından çıkarma talimatı ver.
    Cevapla
  • miri 3 yıl önce Şikayet Et
    hocalıyı da alaydık keşke
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR