New York Times: Biden'ın ulusal güvenlik ekibi Obama döneminden

ABD'nin yeni seçilen başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasına sayılı günler kaldı. Biden'ın ekibi de merak konusu. New York Times gazetesi, Biden'ın ulusal güvenlik ekibine Obama döneminde görev yapmış isimleri getirmeyi planladığını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2021 13:58 GÜNCELLEME 06.01.2021 13:58 DÜNYA
New York Times: Biden'ın ulusal güvenlik ekibi Obama döneminden
New York Times: Biden'ın ulusal güvenlik ekibi Obama döneminden

Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına seçilen Joe Biden 20 Ocak'ta göreve başlayacak.

 

Biden, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'na Jake Sullivan'ı getireceğini daha önce açıkladı.

Ekibin diğer üyeleri ise henüz bilinmiyor.

 

"OBAMA'NIN ÇALIŞTIĞI İSİMLERLE ÇALIŞACAK"

New York Times gazetesi, özellikle de İran ve Rusya konularında Biden'ın ulusal güvenlik ekibinde Obama döneminde görev yapmış isimlerle çalışmayı planladığını yazdı. 

Biden'ın, eski Dışişleri Bakanı John Kerry'nin özel kalemi Jon Finer'ı ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı, İran nükleer müzakerelerini yürüten Wendy Sherman'ı ise dışişleri bakan yardımcısı yapması bekleniyor.

Sherman'ın, bu göreve getirilmesi durumunda Trump'ın çekildiği İran nükleer anlaşmasına geri dönülmesinde önemli rol oynayacağı kaydediliyor.

Rusya'ya karşı sert bir tutum alması beklenen Biden'ın, Dışişleri Bakanlığında Rusya ile ilişkileri yürüten eski kariyer diplomatı Victoria Nuland'ı ise siyasi işlerden sorumlu müsteşarlık görevine getireceği belirtiliyor.

Nuland, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sert eleştiriler yönelten bir isim olarak öne çıkıyor. 

Biden'ın ayrıca Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ü Orta Doğu ve Kuzey Afrika masasının başına getireceği tahmin ediliyor. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR