Bir gün artık 24 saat değil! Dünya hiç olmadığı kadar hızlı dönmeye başladı

Bilim insanları, Dünya'nın kendi ekseninde daha hızlı döndüğünü belirledi. Söz konusu çalışmaya göre, Dünya son 50 yıldır hiç olmadığı kadar hızlı dönüyor ve bu yüzden bir günün artık 24 saatten daha kısa bir sürede tamamlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2021 17:18 GÜNCELLEME 07.01.2021 17:18 DÜNYA
Bir gün artık 24 saat değil! Dünya hiç olmadığı kadar hızlı dönmeye başladı
Bir gün artık 24 saat değil! Dünya hiç olmadığı kadar hızlı dönmeye başladı

LiveScience'ta yer alan habere göre, 19 Temmuz 2020 tarihinde bir günün 24 saatten 1,4602 milisaniye daha kısa sürdüğü ortaya çıkarıldı.

 

EN KISA GÜN OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Aynı habere göre, bu 1960'lı yılların sonlarından itibaren kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana saptanan en kısa gün olarak kayıtlara geçti.

Bu keşif sonrası ortaya çıkan artık bir günün 24 saatten yaklaşık olarak 0,5 saniye daha kısa sürmesi nedeniyle saniyelerin değişip değişmeyeceği konusunda tartışmalara yol açtı.

 

UFAK BİR FARK GİBİ GÖRÜLSE DE BÜYÜK FARKLAR OLUŞTURUYOR

Bu çok ufak bir fark olarak görülse de özellikle uydular ve iletişim ekipmanları Ay, Güneş ve diğer yıldızların konumlarına bakılarak belirleniyor ve Güneş zamanı ile hizalanan gerçek zamana dayanıyor.

Bu nedenle milisaniyelik farklar bile bilim insanları için oldukça önemli.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz yine hakli cikti RESULÜ EKREM EFENDIMIZ ŞÖYLE BUYURMUSTU ÖYLE BIRGÜNN GELECEKKI 1 YILINIZ 1 AY 1 HAFTANIZ 1 GÜN GIBI GECECEK SABAH KALKIYOSUN KAHVALTI YAPIYOSUN BIR BAKMISIN ÖGLENOLMUS NAMAZ KIKIYOSUN BIR KAC ISE BAKIYOSUN BIR BAKMISIN IKIMDI OLMUS ZAMANIN VE GUNLERIN DEGRI BITTI
    Cevapla
  • vakit 3 yıl önce Şikayet Et
    bende son yıllarda zaman ne tez geçiyor diyorum...
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Hızlanması normaldir soğuyup büzüşüyor her deprem sonrası biraz daha küçülüyor. Kollarını kapatan balerin gibi ufaldıkça hızlanacak. Atalet momentinin korunum ilkesi mi ne. Öyle bir şey.
    Cevapla
  • Asj 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan, dünya yuvarlak değildir
    Cevapla
  • Karemi ? 3 yıl önce Şikayet Et
    Fahri
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    vaaay seni gidi düz dünyacı
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyametin alameti olmaz. Kıyamet günü gelirse gelir. O zamanı sadece ALLAH bilir.
    Cevapla
  • aya 3 yıl önce Şikayet Et
    o alamet dedikleriniz, peygambere hitaben onlarca yerde "sana kıyameti soruyorlar, onlara de ki, onun ilmi ancak allah katındadır, ben bunu bilemem" diyen allah'a rağmen, yani kıyameti ancak allah bilir, başkası bilemez diyen kurana rağmen, ben bilirim diye kurandan kalın kıyamet alameti kitabı yazan müşriklerin (şirke düşmüşlerin) uydurması. ayette "o size ansızın gelecek" diyor. ansızın, birden bire gelecek olan şeyin önceden alameti, belirtisi mi olur? bir de ayet yok mu diye soruyorsunuz. kuran sadece bize mi geldi, size gelmedi mi, açın okuyun bakalım nerde kıyamet alameti var kuranda?
    Cevapla
  • Dobra 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyametle alametleri ile ilgili ayet ve hadisler yok mu şimdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR