Tescilli Türkiye düşmanı Enver Gargaş'tan şaşırtan açıklama

Doğu Akdeniz'de, Libya'da ve Suriye'de Türkiye karşıtı politika ve ittifaklarıyla tepki çeken Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bugün şaşırtıcı bir açıklama geldi. BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, 'BAE, Türkiye'nin Ortadoğu'daki bir numaralı ticaret ortağıdır.' dedi. Gargaş daha önce Türk ordusu ve Başkan Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2021 19:39 GÜNCELLEME 07.01.2021 20:07 DÜNYA
Tescilli Türkiye düşmanı Enver Gargaş'tan şaşırtan açıklama
Tescilli Türkiye düşmanı Enver Gargaş'tan şaşırtan açıklama

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'e konuşan BAE Devlet Bakanı Gargaş, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerine dair açıklamada bulundu.

 

 

Gargaş, "BAE, Türkiye'nin Ortadoğu'daki bir numaralı ticaret ortağıdır. Biz Türkiye ile aramızda sorun yaşanmasından hoşnut değiliz." dedi.

BAE Devlet Bakanı, "BAE'nin Türkiye ile temel problemi, ikincisinin (Türkiye) Arap ülkelerinin pahasına rolünü genişletmek istemesidir." iddiasında bulundu.

- BAE İLE KATAR ARASINDA SEYAHAT VE TİCARET YENİDEN BAŞLAYACAK

BAE, Suudi Arabistan'daki Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesinde varılan Ula Anlaşması'ndan itibaren bir hafta içinde Katar'la seyahat ve ticaretin yeniden başlayacağını duyurmuştu.

Gargaş düzenlediği basın toplantısında, "Ula Anlaşmasına göre KİK ülkeleri arasındaki seyahat ve ticaret, anlaşmanın imzalanmasından itibaren bir hafta içinde yeniden başlayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Gargaş, krizin hiçbir zaman kalıcı olamayacağını söyleyerek, son yıllarda patlak veren krizin, sahada olumsuz eylemleri değil, sert medya söylemlerini kapsadığını savunmuştu. 

Ülkesinin "büyük ya da küçük krizler olmaması için yeni bir sayfa açıp, başka bir aşamaya geçtiğini" kaydeden Gargaş,"Bu kriz sayfasını kapattığımız için mutluyuz ve KİK'in geleceğine umutla bakıyor ve Ula Anlaşmasını uygulamak için çalışıyoruz." demişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail filistin operasyonudur.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gölge etmeyin başka ihsan istemez
    Cevapla
  • akın 3 yıl önce Şikayet Et
    bizden uzak durun yeter
    Cevapla
  • ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve israil iranı buracaklar demekki bunlar nöyle tavor alıyor
    Cevapla
  • Memiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeytana güven olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR