Son dakika: Twitter'dan Trump'a büyük yaptırım!

Son dakika: Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2021 03:39 GÜNCELLEME 09.01.2021 03:40 DÜNYA
Son dakika: Twitter'dan Trump'a büyük yaptırım!
Son dakika: Twitter'dan Trump'a büyük yaptırım!

Son dakika: Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıkladı.

''ŞİDDETİ KIŞKIRTMA RİSKİNDEN DOLAYI ASKIYA ALDIK''

 

 

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, Twitter'ın, halkın seçilmiş yetkililerin ve dünya liderlerinin sesini duymasına olanak sağladığının altı çizilerek, "Ancak son yıllarda, liderlerin hesaplarının bizim kurallarımızdan daha üstün olmadığını ve Twitter'ı şiddeti yaymak için kullanamayacaklarını net bir şekilde belirttik. Politikalarımız ve uygulanma şekilleri hakkında şeffaf davranmayı sürdüreceğiz." bilgisi paylaşıldı. 

Twitter, çarşamba günkü Kongre baskınının ardından Trump'ın hesabını 12 saatliğine askıya almış ve şiddete teşvik eden paylaşımların sürmesi durumunda hesabın kapatılacağını duyurmuştu.

TRUMP PARLER'DA HESAP AÇTI

Öte yandan Fox News sunucusu Sean Hannity, Trump'ın bu gelişmenin ardından bir başka sosyal medya platformu Parler'da hesap açtığını bildirdi. Trump destekçileri desteklerini Parler'da sürdürdü.

Parler'a şu an aşırı yüklenmeden dolayı erişilemediği belirtiliyor.

TRUMP'IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEYEN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI

Twitter (Kalıcı olarak askıya aldı)
Snapchat
Faceebook
Instagram
Shopify
Twitch

KAYNAK : AA
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • almuslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Facebook, İnstagram ve Twitter hesaplarını silip kaldırdım, Dedi ve Telegram a geçtim...
    Cevapla
  • tncay 3 yıl önce Şikayet Et
    Twitter ifade özgürlüğünü tam uygulandı .işte özgürlükler ve demokrasi ülkesi abd. Bende böyle özgürlük itiyorum ,Twitter ifade özgürlüğü gibi
    Cevapla
  • adil poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    küreselciler, dünya devletini sosyal medya üzerinden inşa ediyor. vatansever halkin öfkesi bu yüzden. Oylarin çalınması bir yana medya/sosyal medya Trump'a cephe aldi ve buna ragmen Trump 75 milyon oy topladı. kendisi deli olsa da ulkesini ve ekonomisini önceleyen fikirlerinin toplumda genis bir tabanı vardir. Amerika fikren bölünmüş bir ülkedir.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Sansür. Şuraya bak, şaşkınlık içindeyiz. Güya sosyal medya özgür! Hani nerede? TwitterFacebook veya başka sosyal medya bir ülke bunu engelle dense medya özgürlüğü diyor özel firma devletinin işine gelmeyince özgürlüğü bir kalemde unutuyor. Özgün sosyal medyalarımızı acil topyekun kullanıma açıp derhal bu Amerikan tekelinden kurtulmak tüm ülkelerin faydasına.
    Cevapla
  • Hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    Twitter ifade özgürlüğünü ortadan kaldırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR