ABD'li diplomatlardan Pompeo'ya Trump çağrısı

ABD'li diplomatlar, Dışişleri Bakanı Pompeo'dan, ABD Kongresi baskını nedeniyle Trump'ı kınamasını talep etti. Yapılan açıklamada, "Yabancı liderleri rutin olarak kınadığımız gibi, Dışişleri Bakanlığı'nın bu olaylara dair kamuoyuna yapacağı açıklamalar, Trump'ı da adıyla anmalı" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2021 17:07 GÜNCELLEME 10.01.2021 17:39 DÜNYA
ABD'li diplomatlardan Pompeo'ya Trump çağrısı
ABD'li diplomatlardan Pompeo'ya Trump çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin ABD Kongresi'ni basmasının yankıları sürüyor. 100'den fazla diplomat, ABD Dışişleri Bakanlığı'nı, Trump'ın olaylardaki rolünü 'tıpkı benzer olaylarda yabancı liderleri kınadığı gibi' kınamaya çağırdı.

 

 

DİPLOMATLARDAN KINAMA ÇAĞRISI

"ABD Dışişleri, Başkan Trump'ın rolünü açık seçik kınamalıdır" denilen mesajda, Trump'ın adımım da anılması istenerek şöyle denildi:

 

 

"Tıpkı barışçı protestolara müdahale etmek ve seçmenlerin iradesini hiçe saymak için şiddet ve sindirmeye başvuran yabancı liderleri rutin olarak kınadığımız gibi, Dışişleri Bakanlığı'nın bu olaylara dair kamuoyuna yapacağı açıklamalar, Başkan Trump'ı da adıyla anmalı."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • İstanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    GÜNEY AFRİKA açıklamada kendi demokrasi deneyimlerini eğer isterlerse abd ile paylaşacaklarını açıklamışş Darısı Maduroya))))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR