Yunanistan: Herkes aynı şeyi söylüyor! Türkiye o eski 'hasta adam' değil

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yaptığı açıklamada, Türkiye'nin o eski Türkiye olmadığını belirterek, "100 yıl önce Batı'da hasta adam olarak tanımlanan Türkiye'nin şimdi bölgenin büyük değişimcisi olarak Osmanlı İmparatorluğu rolünü oynamaya çalışması, görüştüğüm bütün ülkelerin gündeminde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2021 09:27 GÜNCELLEME 11.01.2021 09:58 DÜNYA
Yunanistan: Herkes aynı şeyi söylüyor! Türkiye o eski 'hasta adam' değil
Yunanistan: Herkes aynı şeyi söylüyor! Türkiye o eski 'hasta adam' değil

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kathimerini gazetesine mülakat verdi.

 

Türkiye-Yunanistan ilişkilerine değinen Dendias, "Türkiye eski Türkiye değil" diyerek, "100 yıl önce Batı'da hasta adam olarak tanımlanan Türkiye'nin şimdi bölgenin büyük değişimcisi olarak Osmanlı İmparatorluğu rolünü oynamaya çalışması, görüştüğüm bütün ülkelerin gündeminde bulunuyor" şeklinde konuştu.

Dendias, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM himayesinde, garantör ülkeler olan Türkiye, İngiltere, Yunanistan ile Ada'daki Türk ve Rum taraflarının katılacağı gayriresmi bir konferans teklifi hakkında da açıklamalarda bulundu. Yunan bakan, "Kıbrıs Rum kesimi ile koordineli bir şekilde BM Genel Sekreteri Guterres'in 'gayriresmi 5'li konferans' teklifine katılmaya hazırız" dedi.

 
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    türk devletinin yükselme devri başlamıştır...r.t.e.'den sonra da yükselme devam edecektir...
    Cevapla
  • Salah. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydin. Korkun artık bizden.
    Cevapla
  • İrfan Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Arş ileri marş ileri Alalım düşmandan eski yerleri Geliyor yeni osmanlı askeri
    Cevapla
  • göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    hasta adam sizsiniz,biz türküz hiçbir hastalık bizi yıkamaz,siz kendinize bakın,her türlü çökmüşsünüz ne aile yapınız kalmız nede genç nüfus yapınız gerzekler sizde,sizin donunuz bile almanya ve fransaya ipotekli olmuş yürüüüüü......
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem bizim hasta adam olmadığımızı biliyorsunuz.O zaman siz niye hasta adammış muamelesi yapıyorsunuz. Böyle giderse Günün sonunda kim karlı çıkar Hesabını iyi yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR