Biden, CIA'in başına getirdiği ismi açıkladı! Türkiye sözleri hafızalara kazınmıştı

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, William Burns'ü Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) başına getireceğini açıkladı. Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Büyükelçiliği dahil olmak üzere 33 yıllık diplomatik kariyere sahip Burns'ün yeni görevi onaylanırsa, CIA tarihinde Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen ilk isim olmuş olacak. Burns'ün bakan yardımcılığı görevindeyken Türkiye için sarf ettiği sözler ise dikkat çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2021 17:15 GÜNCELLEME 12.01.2021 08:12 DÜNYA
Biden, CIA'in başına getirdiği ismi açıkladı! Türkiye sözleri hafızalara kazınmıştı
Biden, CIA'in başına getirdiği ismi açıkladı! Türkiye sözleri hafızalara kazınmıştı

ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın CIA'in başına getireceği isim belli oldu. Biden, ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Büyükelçiliği dahil olmak üzere 33 yıllık diplomatik kariyere sahip 64 yaşındaki William Burns'ü aday göstereceğini duyurdu.

 

"ABD HALKI ARTIK MIŞIL MIŞIL UYUYACAK"

Biden yaptığı açıklamada, "Amerikan halkı bir sonraki CIA Direktörümüz döneminde mışıl mışıl uyuyacak. Burns, dünya sahnesinde halkımızı ve ülkemizi güvende ve emniyette tutan onlarca yıllık deneyime sahip örnek bir diplomat" ifadelerini kullandı.

Onaylandığı takdirde Burns, CIA tarihinde Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen ilk isim olacak.

Burns, 2011 yılının Eylül ayında İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenen konferansa katılmış ve dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü.

DAHA ÖNCEKİ TÜRKİYE AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKİYOR

Obama döneminde dışişleri bakan yardımcılığı görevini üstlenen ve sık sık Türkiye'ye gelerek temaslarda bulunan Burns, o dönemde Suriye krizi, İran'ın nükleer programı, terörle mücadele ve Kıbrıs konusunu masaya yatırmıştı. O dönemde Burns sık sık Ankara-Washington hattında iş birliği ve müttefiklik duygusunu öne çıkarmış ve bu yönde adım atılması gerektiğini dile getirmişti. Burns 2012 yılında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ortak düşmanımız PKK ile mücadelesine çok güçlü bir şekilde destek veriyoruz. Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde iş birliği için pratik yollar bulmak ve işbirliği içerisinde çalışmaya devam etmek için yollar arıyoruz" ifadesini kullanmıştı. 2012 yılının başında Türkiye'ye gelerek dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ve Feridun Siniroğlu ile görüşen Burns, o dönemde Orta Doğu'da hızla yayılan Arap Baharı ile ilgili olarak da "Türkiye dinamik demokratik toplumu, dünya ile entegre olmuş bir ekonomi ve derin bir İslami miras ve kültürle birleştiren bir ülke olarak önemli bir model oluyor" demişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Zeynep K.-Ozman 3 yıl önce Şikayet Et
    Burns'ü tanımam, ancak Biden gibi bir oy hırsızının kabinesinde yer almayı kabul eden bir kişiye de saygı duyamam. Hırsızla iş yapan, hırsızdır. Zaten bunların kesinlikle bir tüzel kişilikleri yok. Şu anda Amerika'da Askeri Yönetim var. Biden sadece Kanun hükmünde kararnameler imzalayarak aklınca Trump'ın planlarını baltalıyor. Elinden gelse Trump'ı ortadan kaldırıp, bütün dünyaya sahip olacağını zannediyor, Bunak hırsız.....
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam ların tek yaptıkları (veya Yapamadıkları) terör yaratmak düşman kazanmak ve düynanın düzenine çomak sokmak ....böyle zavallı bir yaşam tarzına sahip bir millettir abd halkı ve yönetimi.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    bu mallar zaten mışıl mışıl uyuyor bunları çobanlar yönetiyor.
    Cevapla
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarıda ezer geçeriz fetöşün köpekleri bunları kolluyordu artık hepsi haddini bilecek
    Cevapla
  • ahmetc 3 yıl önce Şikayet Et
    Tutarsız, dönek abd hiç bi zaman bagımsız güçlü türkiye istemiyor.Kim gelirse gelsin abd aynı umarım kendi parçlanılıp bölünür kendi kazdıkları kuyuya düşerler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR