Savaş çanları çalıyor! İsrail İHA'ları ve savaş uçakları harekete geçti

İsrail İHA'ları, Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarında gezinirken, savaş uçaklarının da kentin üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2021 16:28 GÜNCELLEME 12.01.2021 08:16 DÜNYA
Savaş çanları çalıyor! İsrail İHA'ları ve savaş uçakları harekete geçti
Savaş çanları çalıyor! İsrail İHA'ları ve savaş uçakları harekete geçti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden ayrılmadan önce, Orta Doğu'da bir çatışma çıkabileceği yönündeki gerilim, had safhaya ulaştı. ABD'den bazı uzmanlar, Trump'ın İran'a savaş açabileceğini iddia ederken, İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarında, alçak uçuş gerçekleştirdi. Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde, insansız hava araçlarının motor seslerinin vızıltısı da duyulurken, Beyrut semalarında uçan İsrail savaş uçakları görülüyor.

 

Son iki hafta içinde, Beyrut üzerinde alçaktan uçan savaş uçaklarının sayısı artarken, bölge sakinleri bunun bir savaş provası olmasından endişeli.

BM RAPORLARINA GÖRE, İSRAİL SÜREKLİ İHALLADE BULUNUYOR

UNIFIL tarafından Haziran ve Ekim 2020 arasında, önceki dört aya göre önemli bir artışla, toplam 61 saat 51 dakikalık uçuş süresi olmak üzere günlük ortalama 12.63 hava sahası ihlali bildirildi. Verilere göre, ihlallerin yaklaşık yüzde 95'i İHA'larla yapıldı.

Yıl sonunda Lübnan Hizbullah'ı lideri Hassan Nasrallah, yüksek hassasiyetli füze sayısını yıl içinde ikiye katladıklarını ve İsrail'deki herhangi bir hedefi isabetli bir şekilde vurabileceklerini iddia etti.

İSRAİL SAVAŞLA TEHDİT EDİYOR

İsrail ile Lübnan arasındaki gerilim, Hizbullah'ın bu yıl, "İsrail Beyrut'taki basın ofisimize saldırı düzenledi" iddiasının ardından had safhaya ulaştı.

Saldırıdan sonra, İsrail-Lübnan sınırı boyunca yoğun çatışmalar yaşandı.

Beyrut, İsrail'i işgal ve saldırılarla suçlarken, İsrailli yetkililer 2006 Lübnan Savaşı'nı hatırlatarak, savaş çıkabileceği konusunda tehditler savurdu.

Beyrut'a göre, İsrail askerleri, güney Lübnan'ı işgal etmiş durumda. İsrail ise Lübnan Hizbullah'ını, terör örgütü olarak görüyor ve saldırılarını meşru zemine oturtmaya çalışıyor.

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Kuvveti, barışı sağlamak için hala bölgede hala konuşlu.

2006 İSRAİL-LÜBNAN SAVAŞI

2006 yılında, Hizbullah'ın İsrail askerlerini kaçırmasının ardından şiddetli çatışmalar patlak vermiş, İsrail saldırılarında 1.000'in üzerinde sivil Lübnanlı ölmüştü.

12 Temmuz'da başlayan çatışmalar, 14 Ağustos'a kadar devam etmişti.

KAYNAK : star.com
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan Hizbullah'ı Allah için savaşmayı bıraktı, paralı askerler haline geldiler, Suriye halkının bu hale düşmesinin temel nedeni Lübnan hizbuşşeytanıdır. Allah yolunu bırakıp şeytanın yolunu seçtiler kendilerini acı bir azap dünyada gelecektir. Suriye halkının 10 milyonu geçen sayısı sadece Sünni oldukkarı için Hizbullah tarafından yerlerinden yurtlarından edildi. Allah bunu sormayacak mı Suriye savaeında bize karşı savaşmadılar mı bize İsrail gibi Hizbüşşeytanda düşmandır
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    F 35 ler. bize verilmesinin temel nedeni ABD değil israildir. Çünkü Ortadoğu'da kendilerinden başka ülkede bu uçaklara sahip olmasını istemediler.
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan devletinin ordusu yok, Fransızların kurduğu ülke
    Cevapla
  • Uğur alkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye S 400 alması çok isabetli ve yerinde bir karar.
    Cevapla
  • Paol 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan'daki büyük patlamayı yapan İsrail kamikaze ihasiydi nokta.... Hadi BM,insan haklari savunucuları konuşun ceza kesin terörist israil'e
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR