Çin Dışişleri ve Sinovac'tan aşı açıklaması! Etkinlik oranı 50.4 olarak duyurulmuştu

Brezilya'daki Butantan Enstitüsü, Türkiye'nin de satın aldığı Çin aşısının, Kovid-19 hastalığını "çok hafif" geçirenlerdeki etkinliğinin yüzde 50.38 olduğunu açıkladı. Enstitüden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, aşının ağır Kovid-19 vakalarında yüzde 100, orta şiddetli vakalarda ise yüzde 78 etki gösterdiği duyurulmuştu. Çinli şirket Sinovac ve Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2021 15:32 GÜNCELLEME 13.01.2021 16:10 DÜNYA
Çin Dışişleri ve Sinovac'tan aşı açıklaması! Etkinlik oranı 50.4 olarak duyurulmuştu
Çin Dışişleri ve Sinovac'tan aşı açıklaması! Etkinlik oranı 50.4 olarak duyurulmuştu

Türkiye'nin de satın aldığı ve Çinli Sinovac Biotech şirketi tarafından geliştirilen "CoronaVac" adlı Kovid-19 aşısının Brezilya'daki yeni sonuçları açıklandı.

 

ÇOK HAFİF VAKALARDA YÜZDE 50.38'LİK ETKİNLİK

Aşı denemelerini Sinovac ile ortaklaşa yürüten Butantan Enstitüsü, aşının "çok hafif" vakalarda yüzde 50.38 etkili olduğunu duyurdu. Butantan'da Klinik Araştırma Direktörü Ricardo Palacios, yeni açıklanan yüzde 50.38'lik etkinlik oranının, hastalığı "çok hafif" geçirenleri kapsadığını belirtti.

 

AŞI AĞIR VAKALARDA YÜZDE 100, ORTA VAKALARDA YÜZDE 78 ETKİN

Hatırlanacağı üzere Butantan Enstitüsü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, aşının ağır Kovid-19 vakalarında yüzde 100, orta şiddetli vakalarda yüzde 78 etki gösterdiğini açıklamıştı.

Türkiye'nin de aldığı Çin aşısının Brezilya sonuçları açıklandı

ACİL KULLANIM ONAY İSTENDİ

13 binden fazla kişinin katıldığı bu deneme sonuçları, Brezilya'nın Sağlık Düzenleme Ajansı ANVISA'ya iletilmiş ve aşının acil kullanımı için onay istenmişti.

SINOVAC VE ÇİN DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Sinovac CEO'su Yin Weidong aşıları CoronaVac'ın etkili ve güvenli olduğu söyledi. Aşının Brezilya'daki son klinik deneylerde etkinliğinin yüzde 50,38 çıkmasının sebebini açıklayan Weidong, klinik deneylere katılan kişilerin virüse yakalanma riski yüksek olan sağlık çalışanları olmasının etkinlik yüzdesini düşürdüğünü belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian da basın toplantısında Sinovac'ın aşısının etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lijian, "Çin aşıların güvenliğine ve etkinliğine her zaman büyük önem veriyor. Çinli aşı geliştiricileri, aşıların bilimsel kurallara ve gerekliliklere sıkı sıkıya bağlı olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca bu alanda uluslararası işbirliklerini de aktif şekilde sürdürüyorlar" dedi. 

ENDONEZYA ACİL KULLANIM ONAY VERDİ: YÜZDE 65.3

Endonezya Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Penny Kusumastuti Lukito, Çin aşısının yüzde 65.3 oranında koruma sağladığını açıklayarak, ülkede acil kullanım onayı verildiğini kaydetmişti.

Türkiye'deki denemelerde ise yüzde 91.25 etkili olduğu açıklanmıştı.

YÜZDE 50'DEN FAZLA ETKİNLİK GÖSTERMESİ YETİYOR

Küresel sağlık otoriteleri, bir aşının pandemi döneminde güvenle kullanılabilmesi için, yüzde 50'nin üzerinde etkinlik göstermesini yeterli buluyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • doğruları konuşan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarki %95, Çin malı %50.
    Cevapla
  • mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşiyi oldukdan sonrasindaki durumu bir araştir belki farkli bir fikir verebilir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR