Sinovac'tan açıklama! Çin aşısının etkinlik oranı yüzde 20 daha arttı

Sinovac tarafından yapılan açıklamada, aşının ikinci dozunun ilk dozdan 2 hafta sonra değil de 3 hafta sonra yapılması önerildi. Açıklamada, bu protokol uygulandığında aşının etkinlik oranının yüzde 20 artarak yüzde 70'e ulaştığının tespit edildiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2021 13:09 GÜNCELLEME 19.01.2021 13:35 DÜNYA
Sinovac'tan açıklama! Çin aşısının etkinlik oranı yüzde 20 daha arttı
Sinovac'tan açıklama! Çin aşısının etkinlik oranı yüzde 20 daha arttı

Çin aşısının Faz 3 denemelerinin yürütüldüğü Brezilya'da, denemelere dair yeni sonuçlar gelmeye devam ediyor.

Çinli Sinovac Biotech şirketi, Brezilya'daki Faz 3 çalışmasında Kovid-19 aşısının iki dozunu 3 hafta arayla alan hasta grubunda yüzde 20'lik bir etkinlik artışı gözlemlendiğini açıkladı. 1394 kişide yapılan bu araştırmada aşının ikinci dozu, 2 hafta sonra değil 3 hafta sonra verildi. Bu yöntem sonucunda aşının etkinliği yüzde 20 daha artarak yüzde 70'e çıktı. Sinovac, bu uygulamanın daha güçlü bir antikor tepkisine neden olduğunu belirtse de bu gruba ilişkin sonuçların kısıtlı olduğunu ve bilimsel açıdan daha az güvenilir olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE 28'İNCİ GÜNDE İKİNCİ DOZ AŞIYI YAPACAK

Bilim Kurulu'nun tüm bilimsel verileri takip ederek hazırladığı aşılama programı, Türkiye'de önce sağlıkçılar üzerinde başladı. Bakan Fahrettin Koca'nın aşılanması ile başlayan süreçte 900 binden fazla sağlıkçı aşılandı. Ciddi bir yan etki görülmezken, antikorun yeterli düzeyde oluşması için ikinci doz 28 günün sonunda vurulacak.

Türkiye'nin de aldığı Çin aşısının Brezilya sonuçları açıklandı

YÜZDE 50 ETKİNLİK BÜYÜK YANKI UYANDIRMIŞTI

Brezilya'da aşı çalışmasını yürüten Butantan Enstitüsü, aşının orta/ağır vakalarda yüzde 78, hafif vakalarda ise yüzde 50 etkinlik oranına sahip olduğunu açıklamıştı. Bu oran Türkiye'de yüzde 91, Endonezya'da ise yüzde 65 olarak duyurulmuştu.

ÇOK SAYIDA ÜLKEDE "ACİL KULLANIM ONAYI" ALDI

Sinovac, Faz 3 denemelerinin küresel sonuçlarını henüz yayınlamadı. Ancak şirketin ürettiği aşı Türkiye, Brezilya ve Endonezya başta olmak üzere birçok ülkede acil kullanım onayı aldı.

Son Dakika: CoronaVac aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' verildi

"DOZ ARALIĞI" KÜRESEL TARTIŞMA KONUSU

Kovid-19 aşılarının doz aralığı, bilim adamları ile hükümetler arasında sıcak bir tartışma konusu haline geldi. Pfizer/BioNTech, ürettikleri aşının 2 hafta içinde yapılmasını önerirken, AstraZeneca/Oxford kendi ürettikleri aşının dozları arasında ilk başta öngördükleri süreyi değiştirerek, iki doz arasındaki sürenin daha uzun olmasının aşının etkinliğini artırdığını söyledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu firmanın internet adresine Turkiye'den ulaşılamıyor.Neden?
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Hacker saldırısı olduğundan.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    anlamadığım nokta şu çin de bu virüs doğuyor tüm dünyaya yayılıyor ..sonra birden fışıtt aşı çıkıyor.yok senin aşın benim aşımı döver filan sonra pırt tüm dünyaya çin aşısı satılıyor ..sonra bi bakıyorsun çin bi sürü bir günde pandemi hastaneleri yapıyor aşısı dünya da övülürken çinli dayıalr patırt yerlerde ölüyor ..kimse çinden hesap sormuyor bu virüs neden çıkdı hesap soran yok dsö nato bm uyuyor !
    Cevapla
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    REİS sana güveniyoruz sen çinden aşı getirmişsen elbette bizde aşı olacağız.
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi muhalefet iktidarı kötülemek için aşı hakkında olmadık yalanlar söylüyor. Bende aşının iki yıl geçmeden etkilerinin ve yan etkilerinin neler olabileceğinin bilinemeyeceği kanaatindeyim. Belki aşı bizde bağımlılıkta yapabilir. Hani belirli aralıklarla o aşıyı olmazsanız sizde nefes darlığı oluşabilir şeklinde bir etki zaten sıra bize gelene kadar değil 2 yıl 4 yılda geçer ben bakacağım aşıyı ilk olan sağlıkçılara hiçbir şey olmamışsa bende yaptıracağım.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur Çin'de nüfus fazla diye aşıları bize göndermişler....adamlar 5günde daha yeni pandemi hastanesi inşaa etmişler dünyada enteresan şeyler oluyo...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR