İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria çağrısı

İngiltere, İsrail hükümetinin Batı Şeria'da yeni yerleşim birimlerinin inşasını onaylama kararından duyduğu ciddi kaygıyı dile getirirken, işgal altındaki Filistin topraklarındaki bu yerleşim birimlerinin inşasına derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2021 18:21 GÜNCELLEME 19.01.2021 18:21 DÜNYA
İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria çağrısı
İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in yeni hamlesinin, "gelecekteki barış müzakerelerini tehdit edebileceğini" söyledi. 

Açıklamada, "İngiltere, İsrail hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarında 780 yeni yerleşim biriminin inşasını onaylama kararından ciddi şekilde endişe duymaktadır. Yerleşim birimi inşasının onaylandığı yerler, gelecekteki barış müzakerelerini tehdit edebilecek, Batı Şeria'nın derinliklerindeki bölgeleri de içeriyor" dendi. 

Yerleşim birimlerinin inşasının uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğunu ve iki devletli çözümün fiziki olarak varlığını sürdürmesini tehlikeye atma riski taşıdığını belirten açıklama, "Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın diğer bölgelerinde yeni yerleşim birimlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz" diye devam etti. 

İsrail'in tartışmalı kararı, Filistin, Mısır, Fransa, Ürdün, Suudi Arabistan ve diğer ülkeler ile uluslararası örgütler tarafından kınandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Eyüp1 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere endişe duyuyorda,müslüman geçinen bae ve sudi arabistan israille normalleşme adı altında filistine ihanet ediyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR