ABD’den Rus gemisine yaptırım kararı!

Amerika Birleşik Devletleri'nden Rusya'ya yaptırım kararı geldi. Washington bu kez, Kuzey Akım 2 projesinin inşasında görev yapan Rus gemisi ile şirketini hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2021 01:07 GÜNCELLEME 20.01.2021 01:07 DÜNYA
ABD’den Rus gemisine yaptırım kararı!
ABD’den Rus gemisine yaptırım kararı!

Amerika Birleşik Devletleri, yaptırım silahını bu kez Rusya için kullandı. Kuzey Akım 2 projesi nedeniyle Rusya'ya yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, projede görevli Fortuna boru döşeme gemisi ile geminin sahibi KVT-RUS adlı şirketi yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Açıklamada, yaptırım kararının "ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası" kapsamında uygulanacağı belirtildi.

Projenin, Avrupa'yı Rus gazına daha bağımlı hale getireceği iddia edildi.

“BU DURUMU ÜZÜNTÜ İLE KARŞILIYORUZ"

Yaptırımlara Rusya'dan yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Kuzey Akımı 2, ABD'nin kanunsuz ve kaba yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı, bu durumu üzüntü ile karşılıyoruz" dedi.

Projenin bitirilmesi için çalışmalara devam edileceğini kaydetti.

Rus enerji şirketi Gazprom, çeşitli bölgelerde yaşanan siyasi değişikliklerin ve baskıların, Kuzey Akım 2 projesinin askıya alınmasına veya iptal edilmesine neden olabileceğini vurgulamıştı.

Toplam maliyetinin 10 milyar euro civarında olması beklenen ve yüzde 94’ü tamamlanan Kuzey Akım 2 Projesi sayesinde, yılda 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor.

Projenin inşaatı ABD'nin yaptırım tehditlerinin ardından Aralık 2019'da askıya alınmıştı.

YORUMLAR 1
  • Yok artik 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne Bu yaptirim ,herkese herYere yaptirim Abd Sen kimsin lanet olasi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR