Suriye rejimi ve İsrail gizlice masaya oturdu! Esad'a akla hayale gelmeyecek vaatler

Esed rejiminin, başkent Şam'da Rusya'nın arabuluculuğunda İsrail heyetiyle gizli bir görüşme yaptı iddia edildi. Gizli toplantıda İran'ın Suriye'deki faaliyetleri masaya yatırıldığı, hava saldırılarının durdurulması karşılığında ülkedeki İran askeri güçlerinin çıkarılması talebinin gündeme geldiği öne sürüldü. Esed'e, İranlı güçler ülkeden çıkartılırsa yapılacak vaatler de sıralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2021 09:11 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:43 DÜNYA
Suriye rejimi ve İsrail gizlice masaya oturdu! Esad'a akla hayale gelmeyecek vaatler
Suriye rejimi ve İsrail gizlice masaya oturdu! Esad'a akla hayale gelmeyecek vaatler

BAE merkezli Al Arabiya televizyonunun yanı sıra pek çok Arap basın yayın organına yansıyan iddiaya göre, Şam yönetimiyle İsrail arasında İran konulu "kapsamlı bir toplantı" gerçekleştirildi.

Haberlere göre, İsrail ve Suriyeli yetkililer, Lazkiye'deki Rus Hmeymim Hava Üssü'nde geçen ay bir araya geldi. Rusya'nın arabuluculuğunda yapılan toplantının ana gündem maddesi, İran ve bağlı milis güçlerin Suriye'den çıkarılması oluşturdu.

Bu toplantıya Suriye rejiminin Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memluk ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Bessam Hasan, İsrail tarafından ise eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot ve eski MOSSAD yetkilisi General Ari Ben-Menashe katıldığı öne sürüldü. Lazkiye'deki toplantının Suriye'deki Rus Hava Kuvvetleri Komutanı Alexander Yuryevich Chaiko'nun gözetiminde gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail tarafının rejim heyetine, İran ve milislerini ülkeden çıkarması karşılığında Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesinin kolaylaştırılması, İran'a olan borçlarının ödemesi için Şam'a mali yardım yapılması, batı yaptırımlarının kaldırılmasına destek verilmesini taahhüt ettiği iddia edildi.

KAYNAK : Milliyet Gazetesi
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bu Suriyenin başında da sen olacaksın demiyor. Suriye etekliler taifesi YPG ye bile dayanacak güçte değil. Cesaret hapı ile kafayı bulmadan cepheye gidemeyen gittiğinde de kan için bir güruh. Halkın ekinini yağmalayan yakan el koyan Petrolünü çıkarıp satan çoluk çocuğunu vermezsen öldürürüm deyip çocuklara el koyan etekliler taifesi zulümden başka bir şey üretmiyen ABD piyonu olmasa tıklasan gidecek etekliler taifesini çıkarırdı. sakal bıyık hikayesi. İranı çıkarsa kendisi ayakta kalamaz çıkarmasa habire israil saldıracak. İran da razı olacak yani. Hadi bakalım kan içici iran milislerini de göreceğiz.Adaleti getireydiler de alkışlayaydık.
    Cevapla
  • nevzat 3 yıl önce Şikayet Et
    batı zaten israilin avucunun içinde olduğu için batı yaptırımlarının kaldırılmasını taahhüt ediyor siyonistler avrupayı nasıl da esir almışlar
    Cevapla
  • çoşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslüman ülkelerine akıl versin.öyleki Hadisler birbir gerçekleşiyor.suriye, mısır,ırak ve diğer arap ülkeleri neredeyse israil ile birleşmiş, sınır kalmamış sadece resmiyette ülkeler ayrı gözüküyor. kimin eli kimin cebinde belli değil, hertürlü azınlık terör grupçukları ortada fıldır fıldır müslüman kanı akıtıyor.hadisteki Dabık,amik,şam şuan bunlar tevafuk değil, Hz.Muhammed A.S. efendimizin sözleridir. Ülke liderleri artık ülkelerini temsil etmiyor piyon olarak kullanılıyorlar. kendilerine sunulan makam mevki altın tas içinde sunuluyor bunlara. bazı şeyleri bilselerde önemsemiyorlar. İsrail,abd (romalılara,rumlara) hizmet etmeyi borç biliyorlar.
    Cevapla
  • suphi 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru dersin
    Cevapla
  • Vatandaş. 3 yıl önce Şikayet Et
    Esedin gücümü varda iranı suriyeden çıkaracak.
    Cevapla
  • byx68 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap birligine dönmesini saglamak maddesi cok manidar, arap birligi kimin yönetiminde oldugu ortaya cikiyor sanirsam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR