Çin, nükleer itme özelliğine sahip üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak

Global Times gazetesi, Çin’in üçüncü uçak gemisinin 2021 yılı içinde hazır olacağını haberini yayımladı. Yeni bir Çin uçak gemisinin Jiangnan Changxing tersanelerinde uydudan çekilmiş fotoğrafları “Ordnance Industry Science Technology” dergisinin WeChat hesabından yayınlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2021 12:25 GÜNCELLEME 20.01.2021 12:25 DÜNYA
Çin, nükleer itme özelliğine sahip üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak
Çin, nükleer itme özelliğine sahip üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak

Çin’in İngilizce yayınlanan Global Times gazetesine göre, bu konuda hiçbir resmi yorum yapılmamış olmasına karşın, Tip 003 üçüncü uçak gemisinin birkaç ay içinde tamamlanacağına dair pek çok işaret bulunuyor. 

Yetkililer montaj aşamasında olan gemi hakkında sessiz kalmayı tercih ederken bazı kaynaklar, Tip 003 gemisinin, Çin’in ikinci uçak gemisi Shandong’dan daha büyük olacağını söylüyor. Uzmanlar, geminin su altında 100 bin tonluk suya yer değiştirecek bir hacme sahip olacağını belirtiyor. Bu ölçü, Kitty Hawk sınıfı Amerikan gemileri için 80 bin ton kadar olup Fransız Charles de Gaulle uçak gemisi için ise 42 bin 500 ton düzeyinde bulunuyor.
 
Tip 003 ayrıca, kendisinden önceki klasik fırlatma kulvarıyla donanmış diğer iki Çin uçak gemisinden farklı olarak elektromanyetik mancınık/fırlatma sistemiyle donanmış olacak. Yeni geminin diğer bir karakteristiği de nükleer itme ile yol alma özelliğine sahip olması. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR