Yunanistan'dan 7 günde 3 tahrik

Ankara ile Atina arasında önümüzdeki hafta yapılacak 61. istikşafi görüşmeleri öncesinde Yunanistan’dan bir haftada diyalog sürecini baltalayacak üç provokatif hamle geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2021 07:35 GÜNCELLEME 21.01.2021 07:39 DÜNYA
Yunanistan'dan 7 günde 3 tahrik
Yunanistan'dan 7 günde 3 tahrik

Türkiye ve Yunanistan 61'inci istikşafi görüşmeler için önümüzdeki hafta masaya oturmaya hazırlanırken, görüşmeler öncesinde Atina daha önce olduğu gibi yine ‘oyun bozanlık’ yaptı. Diyalog sürecinin baltalamaya yönelik adımlar atan Yunanistan’dan, son bir haftada üç provokatif hamle geldi.

İLK TAHRİK BAŞPİSKOPOS’TAN

İstikşafi görüşmelerin başlamasına az bir süre kala diyalog atmosferini sabote edecek ilk açıklama Başpiskopos İeronimos'tan geldi. İslam dini ve Müslümanlarla ilgili hakaret içeren küstah ifadeler kullanan Başpiskopas’a hem Ankara’dan hem de Batı Trakya’dan cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı, Başpiskopos’un sözlerini kınarken, Batı Trakya'daki Türk Azınlığı Danışma Kurulu da "Geçtiğimiz bu zorlu dönemde, İslam karşıtı söylemler yerine, daha barışçı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını umut ediyoruz" açıklamasını yaptı.

DOĞU AKDENİZ’DE ABD İLE TATBİKAT

Türkiye ile İstanbul'da gerçekleşecek müzakerelere günler kala provokasyonun dozunu gittikçe artıran Yunanistan’ın bir sonraki hamlesi ABD ile Ege’de ortak düzenlemesi oldu. Yunanistan ve ABD arasında “Eddie's Odyssey” adı altında yapılan ikili tatbikatta, küçük bir kayalık olan Değirmenlik adasıana ortak asker indirme operasyonu gerçekleştirdi. Yunanistan ile ABD ordusunun ortak tatbikatında, bir dönem Atina ve Ankara’yı savaşın eşiğine getiren Kardak benzeri bir kayalığa asker çıkarması da dikkat çekti.

12 MİLİ YİNE GÜNDEME GETİRDİLER

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın 12 mil çıkışı da diyalog sürecini akamete uğratacak son adımlar olarak kayda geçti. Miçotakis, İyon Denizi’nde karasularının genişletilmesini öngören yasa tasarısının tartışıldığı Yunan Parlamentosu’nda, batı karasularının 12 mile yükseltilmesinin Türkiye ile olan doğu karasuları için de mesaj niteliğinde olduğunu söyledi. Dendias da “Girit'in doğusunda da kara sularımızı genişletmeyi planlıyoruz" diyerek provokasyona imza attı.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi sanata çevirmiş adamlar
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi sevmeyenler bizim güçlenmemize katlanamayanlar (buna SON DÖNEMDE ANLAŞMALAR YAPTIĞIMIZ İngilizler de DAHİL..) DİREK KARŞIMIZA ÇIKAMAYIP Yunanistan ı MAŞA olarak kullanıyorlar.. ZAVALLI Yunan halkı ZATEN UYUŞTURULDU. Ama TÜRK ün kafası bozulunca 2 günde Yunanistan ı alır BUNU DA BİLİN.. YETER Kİ İÇİMİZDE BİRLİK OLALIM..
    Cevapla
  • rambo 3 yıl önce Şikayet Et
    işgal ve yağmaya son
    Cevapla
  • 07ANT 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi birisi cıksında "Bizim sabrımızı kimse sınamaya kalkmasın"desin, milletin gazı biraz düser
    Cevapla
  • kumsalda kale 3 yıl önce Şikayet Et
    sen yunan tarafını mı tutuyorsun yoksa akılla ilgili problemin mi var. savaş çıkartsak ilk sen kaçarsın. şimdi git sahilde kumdan kale yap.
    Cevapla
  • Hasan Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Neredeyse elinde sopa ile gelip bizi döv diyecek şu yunana bak ! Eşek olup Avrupa nın semerini, maşa olup ateşini taşıyor. ''Ooolumm bak git elimizde kalacan !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR