ABD Dışişleri'nden Doğu Akdeniz açıklaması! Türkiye ve Yunanistan'a mesaj

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan arasında başlatılan istikşafi görüşmeleri memnuniyetle karşıladıklarını, Washington'un Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılmasına yönelik tüm çabaları desteklediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2021 09:38 GÜNCELLEME 26.01.2021 09:38 DÜNYA
ABD Dışişleri'nden Doğu Akdeniz açıklaması! Türkiye ve Yunanistan'a mesaj
ABD Dışişleri'nden Doğu Akdeniz açıklaması! Türkiye ve Yunanistan'a mesaj

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye ile Yunanistan arasında başlatılan 61. tur istikşafi görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, İstanbul'da Yunanistan ile Türkiye arasındaki istikşafi görüşmelerin yeniden başlamasını ve her iki hükümetin de bu sürece bağlılığını memnuniyetle karşılamaktadır. Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılmasına yönelik tüm çabaları destekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında en son 1 Mart 2016'da Atina'da yapılan görüşmeler, 5 yıl sonra İstanbul'da yeniden başlamıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • Necati 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ancak borç krizi ile uğraşıyor, doğu Akdeniz de koskoca bir Türkiye ile mi baş edecek.
    Cevapla
  • Yourwet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi koskoca
    Cevapla
  • 44Abdullah44 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin aslı abd güçlü bir Türkiye istemiyor.zayıf cılız fos gibi yunanı ne yapa.Zıpkın gibi bir Türkiye karşısında zayıflatmak için her türlü oyunu yapacak.kefere devlet seni
    Cevapla
  • Hsn41 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey abd eğer gerçekten oyle düşünüyorsanız hangi amaçla doğu Akdeniz'de Yunanistan'la beraber tatbikat yapıyorsunuz, yine hangi amaçla doğu Akdeniz'e uçak gemisi gönderiyorsunuz siz bizi defalarca sattınız artık dostumuz olamazsınız bırakın böyle sahtekarlıkları
    Cevapla
  • KAMAÇ 3 yıl önce Şikayet Et
    Birgün Gelecek Kendi Aranızda Bölünüp Parçalanacaksınız İşte O Gün Biz de Bu Mesajlarınızı Aynen İade Edeceğiz....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR