Prag'da Müslüman mezarlığı açılacak

Avrupa’da İslâm karşıtlığının artığı bir dönemde Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, görev yaptığı Çekya’da Müslümanların bazı taleplerini dile getirdi. Prag Büyükşehir Belediye Başkanı Hřib Zdeněk'te, Prag'da Müslüman mezarlığı için Büyükelçi Egemen Bağış'a söz verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 13:15 GÜNCELLEME 28.01.2021 13:15 DÜNYA
Prag'da Müslüman mezarlığı açılacak
Prag'da Müslüman mezarlığı açılacak

Avrupa’da  İslâm karşıtlığının artığı bir dönemde Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, görev yaptığı Çekya’da Müslümanların bazı taleplerini dile getirdi. Prag Büyükşehir Belediye Başkanı Hřib Zdeněk'te, Prag'da Müslüman mezarlığı için Büyükelçi Egemen Bağış'a söz verdi.

MÜSLÜMANLARIN MEZARLIK İHTİYACI

Büyükelçi Egemen Bağış, Prag Büyükşehir Belediye Başkanı Hřib Zdeněk gerçekleşen geleneksel Büyükelçiler yeni yıl toplantısına katılarak, Prag’da yaşayan Müslümanların mezarlık ihtiyacını gündeme getirdi.  Egemen Bağış konuşmasında , Müslümanların gömülebileceği en yakın yerin araba ile 4 saatlik uzaklıktaki Brno şehri olduğunu belirtip,  Müslüman mezarlığı ihtiyacını hem sözlü hemde yazılı olarak dile getirdi. 

Bunun üzerine; Prag Büyükşehir Belediye Başkanı Hřib Zdeněk , Egemen Bağış’ın bu önerisini dikkate alıp, çözüleceğine dair söz verdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR